Claudia de Breij Beeld © ANP

Koninklijk lintje voor Claudia de Breij

26 april 2021 12:33

Claudia de Breij (46) heeft maandag een lintje gekregen tijdens de jaarlijkse lintjesregen. De cabaretière kreeg de koninklijke onderscheiding opgespeld door burgemeester Sharon Dijksma (50) van Utrecht.

De Utrechtse mag zich voortaan Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw noemen. De Breij werd niet alleen onderscheiden voor haar artistieke betekenis, maar ook voor haar grote sociaal-maatschappelijke betrokkenheid.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Claudia de Breij verbaast volgers met kekke nieuwe tandjes

Zo is of was De Breij ambassadeur voor tal van maatschappelijke organisaties zoals onder meer het Ronald McDonald Huis, UNICEF Nederland, het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker. Ook is ze zeer betrokken bij de LHBT-gemeenschap in Nederland. In haar carrière ontving Claudia de Breij in 2004 de CabaretAward voor beste vrouwelijke cabaretier. Tussen 2006 en 2014 won ze zesmaal de Zilveren RadioSter, de publieksprijs voor de beste vrouwelijke radiopresentator.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Claudia de Breij ontvangt artiesten thuis voor nieuw programma

Claudia zelf werd nogal overrompeld met het nieuws: 'Mijn vrouw Jessica lokte mij vanochtend met een smoes naar het stadhuis. Ik dacht nog heel naïef: heeft de burgemeester niets beters te doen op de dag voor Koningsdag?' Op het stadhuis bleken ook haar ouders aanwezig te zijn voor de ceremonie. 'Er zaten best veel mensen in het complot. Ik heb nooit geweten dat mijn vrouw zo goed kon liegen.'

Na de ceremonie op het stadhuis volgt een uitgebreide lunch. 'Ik heb alles dat vandaag in de agenda stond maar geschrapt', lacht De Breij. 'Het lintje mag ik voortaan bij speciale gelegenheden opspelden. Maar de medaille mag ik volgens mij alleen vandaag en morgen dragen. En hopelijk vannacht - ik moet mij nog eens goed in alle instructies verdiepen.'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!