Ronnie Wood Beeld © Getty Images

Rolling Stones-rocker Ronnie Wood kreeg agressieve kanker tijdens lockdown

26 april 2021 16:36

Het was een pittige tweede lockdown voor Ronnie Wood (73). De Rolling Stones-gitarist vertelt aan de Britse krant 'The Sun' dat 'ie opnieuw kanker kreeg en dat het dit keer om een zeldzame en zeer agressieve variant ging. Tegelijkertijd laat de rocker weten dat hij inmiddels schoon verklaard is.

"Het was zwaar. Het enige wat ik kon doen was positief blijven"

Ronnie heeft een zware periode achter de rug. "Tijdens de tweede lockdown moest ik behandeld worden tegen kleincellige kanker", legt hij uit aan The Sun. "Dat is een kankersoort waarbij de cellen enorm klein zijn, waardoor ze zich razendsnel delen. Het was zwaar. Het enige wat ik kon doen was positief blijven." Inmiddels is hij schoon verklaard en dus 'helemaal genezen', aldus de gitarist. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gerard Ekdom: 'Expositie The Rolling Stones bijzonder boeiend'

In 2017 werd er longkanker bij Ronnie geconstateerd. De rocker rookte een goede 50 jaar lang 25 tot 30 sigaretten per dag, wat hij zelf als oorzaak voor de kanker aanwijst. Het was toen zo erg met hem gesteld dat hij al afscheid had genomen van dierbaren. Ronnie ging onder het mes en kwam vijf uur later de operatiekamer uit. Een deel van één van zijn longen werd verwijderd en in 2018 werd hij kankervrij verklaard. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rolling Stones scoren nummer 1-hits in zes decennia

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!