Armin van Buuren voelt een warme band met Willem-Alexander

27 april 2021 20:32

Armin van Buuren (44) wordt vaak aangesproken op zijn koninklijke connecties. Dat vertelde de wereldberoemde dj en muziekmaker dinsdag op het middenplein van de Koninklijke Stallen in Den Haag. In afwachting van een bezoek van het koninklijk gezin aan de repetitie van The Streamers pauzeerden de deelnemende artiesten even en maakten een praatje met speciaal hiervoor uitgenodigde media.

"Iedereen denkt dat ik ze vaak heb ontmoet"

"Iedereen denkt dat ik ze vaak heb ontmoet, maar dat is helemaal niet zo." De ontmoetingen zijn zelfs op de vingers van één hand te tellen. "Eerst was ik te gast bij de uitblinkerslunch." Dat was in 2007, herinnerde hij zich. Willem-Alexander en Máxima organiseren deze etentjes voor Nederlanders die op een of andere manier in de prijzen zijn gevallen - van 's werelds beste dj tot nationaal kampioen sjoelen - een aantal maal per jaar.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ook Armin van Buuren gastartiest van The Streamers op Koningsdag

Armin van Buuren kreeg ook zo'n uitnodiging en ontmoette het (toen nog) prinselijk paar weer in 2009 in New York, waar Máxima in haar inmiddels iconische 'postzak'-pak van Jan Taminiau en Willem-Alexander de dj opzochten achter de draaitafel. Dat herhaalden ze op de dag van de inhuldiging in 2013 nog een keer, maar dan met de drie dochters. "Weet je dat ik de enige man ben die Máxima drie zoenen heeft gegeven. Dat was tegen het protocol, maar dat wist ik toen niet", vertelt Van Buuren glimlachend over dat treffen aan het Amsterdamse IJ.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Armin van Buuren kondigt tweedaags State Of Trance-festival aan

Het gastoptreden bij het concert van The Streamers "lijkt wel een droom", zei Van Buuren. Het afgelopen jaar heeft hij veel nieuwe muziek gemaakt die een plaatsje moet krijgen bij zijn optredens zodra concertzalen weer opengaan. "Ik moest vorig jaar mei een vijf avonden uitverkocht Ziggo Dome uitstellen, en daarna opnieuw. Ik moet de voorstelling dus aanpassen, maar dat is niet erg. Ik heb dit jaar ook veel tijd gehad voor mijn gezin. Geen reizen en geen jetlag. Dat was ook wel eens goed."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!