Beeld © ANP

Afscheidsconcert Rob de Nijs onzeker: 'Weet niet of ik het aankan'

28 april 2021 08:57

Hoewel Rob de Nijs (78) zijn trouwe fans nog één laatste concert heeft beloofd, is het nog niet zo zeker of dat optreden er ook wel komt. De zanger, die aan de ziekte van Parkinson lijdt, weet namelijk niet of hij het wel aankan. Een optreden zou hem zomaar te veel energie kunnen kosten, zegt Rob in gesprek met 'Trouw'.

"Je wil niet dat mensen denken: hij probeert nog een paar noten uit zijn strot te krijgen"

Als Rob op dit moment de knoop door zou moeten hakken, zou hij de conclusie trekken dat hij een afscheidsconcert niet aankan."Ik denk ook wel: ik heb zoveel liedjes gezongen en opgenomen... moet het allemaal nog? Weet je, heb je niet genoeg dan? Ga eerst nog eens daarnaar luisteren."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Rob de Nijs hoopt op afscheidsconcert: 'Gaat nu niet'

Hoewel het voor zowel Rob zelf als zijn fans natuurlijk jammer zou zijn als een laatste optreden er niet inzit, heeft de zanger er zelf wel vrede mee. Hij vindt het geen ramp. "Aan de andere kant heb ik een band, heel goede muzikanten ook, ik heb een familie, vrouw, vrienden, die wel graag willen dat ik het nog één of twee keer doe. Dus ik probeer het wel. Maar het is niet mijn grootste streven."

Rob vindt het bovendien vooral belangrijk dat een eventueel concert ook nog goed is, qua zang. "Je wil niet dat mensen denken: hij probeert nog een paar noten uit zijn strot te krijgen. Het moet ertoe doen."

 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!