Gerard Ekdom Beeld © ANP

Gerard Ekdom trapte vol op de rem door corona: 'Wat een mindfuck'

28 april 2021 14:44

Gerard Ekdom (43) is door corona even uitgetuned. De radio-dj besloot op de rem te trappen en zich ook niet meer te laten zien in talkshows. 'Ik zag mezelf begin vorig jaar in een talkshow zitten en vroeg me af wat ik daar nou eigenlijk aan het doen was. Wie interesseert het op zo’n moment nou hoe het met mij gaat?', zegt hij tegen 'Veronica Magazine'.

"Ik heb me vijftien jaar de pleuris gewerkt en dan dit"

Vanaf deze week is Gerard te zien in de Radio 10 Songfestivalquiz. Terug op de buis dus, na lang weggeweest te zijn. "Ik heb een slechte ervaring gehad op dat vlak", begint Gerard, refererend naar zijn vorige televisieoptredens. "Televisie leek voor mij altijd de heilige graal, maar dat bleek het niet te zijn. Ik mocht Toppop3 gaan maken, maar toen kwam het programma Join the Beat er ook bij. Dat was te veel. Het programma was te groot, te zwaar en er zat te veel druk op. Ook omdat ik daarnaast gewoon fulltime radio maakte. Als ik aan dat programma terugdenk..."

De dj en vader van twee vertelt dat John de Mol een paar jaar geleden tegen hem zei: "Jij moet toch gewoon op tv, Gerard, ik ben toch niet gek?" Gerard: "Ik heb letterlijk gezegd dat ik helemaal niet op tv moet. Als er iets komt wat past, zei ik, dan doe ik het, maar ik ga geen grote, overgeproduceerde programma's meer doen. Dingen waarbij ik het gevoel krijg: Geer, wat ben je in godsnaam aan het doen. Dat soort shows passen niet bij mij."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gerard Ekdom: 'Expositie The Rolling Stones bijzonder boeiend'

De coronatijd viel Gerard zwaar, vertelt hij aan het magazine. Hij deed expres een stapje terug en verscheen niet meer in talkshows. Sterker, hij keek er niet meer naar. "Ik zag mezelf begin vorig jaar in een talkshow zitten en vroeg me af wat ik daar nou eigenlijk aan het doen was. Het ging alleen maar over corona, ik paste daar helemaal niet tussen. Wie interesseert het op zo’n moment nou hoe het met mij gaat?" Hij besloot vol op de rem te trappen.

"Ik ben lange tijd uitgetuned, dacht: laat de wereld maar even." Hij heeft het afgelopen jaar best wel gereflecteerd. Zijn leven raasde naar eigen zeggen maar door, dus was het tijd 'een tikkie' rustiger aan te doen. "Dat tikkie werd een full stop. Klaar. Ik heb me vijftien jaar de pleuris gewerkt en dan dit. Ineens was, en is, papa elk weekend thuis. Dat was een mindfuck en ik moet er nog steeds aan wennen, maar je gaat er inderdaad wel door reflecteren en relativeren. Ik besef nog meer hoe goed ik het heb."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gerard Ekdom harkt nieuwe presentatieklus binnen

Gerard duikt met zijn nieuwe programma in het Eurovisiesongfestival, dat stééds dichterbij komt. Chantal Janzen is één van de presentatoren van het liedjesfestijn. Ze paste vorige week haar jurk en RTL Boulevard was erbij. Je ziet het in de video hieronder.

Chantal Janzen showt 'eerste versie' van haar songfestival-jurk

02:35

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!