Eurovisiesongfestival Beeld © ANP

Publiek bij songfestival? Kabinetsoverleg erover uitgesteld

28 april 2021 15:02

Het Songfestival-overleg dat vandaag zou plaatsvinden tussen alle betrokken bewindslieden gaat niet door. Ministers Slob, De Jonge, Grapperhaus, Van Engelshoven en staatssecretaris Keijzer zouden met elkaar hoogstwaarschijnlijk een knoop doorhakken over wel of geen publiek bij het liedjesfestijn in Rotterdam.

Het overleg is nu waarschijnlijk op donderdag, laat het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) weten. Het songfestival is één van de proeven van Fieldlab Evenementen en het plan is dat tijdens alle repetities, de halve finales en grote finale per show maximaal 3500 man publiek wordt toegelaten.

Het kabinet heeft echter aangegeven dat de experimenten van Fieldlab, en gezamenlijk initiatief van de evenementensector en de overheid, worden geschrapt als er meer dan 900 coronapatiënten op de intensive cares in de ziekenhuizen liggen. Woensdag stond het aantal op 814.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lady Gaga in voetsporen Madonna als pauze-act songfestival?

De halve finales van het Eurovisie Songfestival zijn op 18 en 20 mei. De grote finale vindt op 22 mei plaats. Presentatrice Chantal Janzen is er al helemaal klaar voor. Hoe ze denkt over het publiek, zie je in de video hieronder:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruth Jacott over deelname songfestival: 'Vrede was niet mijn keuze'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!