Beeld © ANP

Oprah openhartig over eigen ervaring met kindermishandeling

29 april 2021 08:10

Oprah Winfrey (67) heeft in het programma 'The Dr. Oz Show' uitgebreid en openhartig verteld over haar eigen ervaringen met kindermishandeling. De iconische talkshowhost vertelde over een traumatische ervaring uit haar jeugd, waarin haar oma haar sloeg.

"Ze pakte een knop en sloeg me er heel hard mee"

Volgens Oprah vond het incident met haar oma plaats toen ze water in een emmer terugbracht naar het huis waar ze allemaal leefden. "Toen ik het water terugbracht, speelde ik met mijn vingers in het water en mijn grootmoeder zag dat", legt Oprah uit. "Vervolgens vroeg mijn oma of ik met het water speelde. 'Had je je vingers in het water? Dat is ons drinkwater', zei ze", aldus Oprah.

Toen Oprah ontkende, werd haar grootmoeder boos. "Ze pakte een spitsroede en sloeg me er heel hard mee", legt een geëmotioneerde Oprah uit. Daarna moest Oprah met haar familie naar de kerk. Maar toen ze haar kleding aantrok, begon de wond te bloeden, dus zat haar hele jurk onder het bloed. "Mijn emoties liggen vooral bij dat kleine meisje van toen", vertelt de presentatrice.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Tweedelige docu over Oprah Winfrey te zien op Apple TV+

In het gesprek geeft Oprah ook wat meer context over de situatie, waarin ze opgroeide in Mississippi. Haar grootmoeder was namelijk altijd op haar hoede voor de agressieve grootvader van Oprah. "Mijn oma en ik sliepen samen in een bed", vertelt ze. "Mijn opa sliep in een andere kamer, maar een keer kwam hij midden in de nacht naar onze kamer en greep hij mijn oma bij haar nek. Gelukkig kon ze hem van haar af duwen. Uiteindelijk rende ze weg. Ik volgde haar."

Uiteindelijk bleef haar grootmoeder wel bij haar grootvader. "Ze hing wat tinnen kannetjes onder de deurknop. Dus zo sliep ik de rest van mijn jeugd. Altijd luisterde ik of die tinnen kannetjes begonnen te rinkelen. Of er iemand binnenkwam."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!