Beeld © Getty Images

Elliot Page: 'Wist als kind al dat ik een jongen ben'

29 april 2021 08:58

Elliot Page (34) wist altijd al precies wie hij was. Maanden nadat de acteur aankondigde transgender te zijn, maakt hij steeds meer bekend over zijn leven voordat hij de wereld vertelde wie hij 'werkelijk was'. In een interview met 'Vanity Fair' legt Elliot uit dat hij altijd al wist dat hij een man is.

"Het verhaal van alle transgender personen is zo verschillend. En mijn verhaal is gewoon mijn verhaal", legt Elliot uit. "Als kind wist ik al honderd procent zeker dat ik een jongen was. Alle onderdelen van mijn leven zorgden ervoor dat ik zeker wist dat ik dat was, ben en zal zijn." 

Wat Elliot in verwarring bracht, was dat hem werd verteld dat hij geen jongen kon zijn. "Dat was moeilijk voor me, want ik voelde me wel een jongen." De acteur voelt zich nu dan ook stukken beter. "Nu kan ik eindelijk mezelf zijn, zonder over dat soort dingen na te denken. En het is zo prachtig."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Acteur Elliot Page en vrouw na drie jaar huwelijk uit elkaar

Hoewel Elliot blij is dat de wereld nu weet dat hij een man is, heeft hij er ook gemengde gevoelens aan overgehouden. Een groot deel van de reacties was positief, maar een klein deel ook negatief. Sommige mensen lieten hem bijvoorbeeld zelfs weten dat transgender personen volgens hen geen zorgrechten moeten krijgen. "Het ene moment voel ik me fantastisch vanwege alle steun, maar daarna diep bedroefd vanwege de mensen die tegen transgenders zijn." Gelukkig voelt Elliot zich sterker dan ooit momenteel. "Ik wil de kracht die ik heb gebruiken om anderen te helpen, zo goed als ik kan."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!