Victoria Koblenko Beeld © ANP

Victoria Koblenko vindt wereld na #MeToo 'bekrompen'

30 april 2021 17:59

Volgens Victoria Koblenko (40) is de wereld 'bekrompen' geworden sinds de opkomst van de MeToo-beweging. 'We proberen de zijden handschoentjes uit als antwoord op de MeToo-beweging en de Trumpiaanse retoriek', zegt de presentatrice en actrice in een interview met 'De Telegraaf'.

"Tegenwoordig zegt een fotograaf: ik ga nu je voet aanraken, mag dat?"

Victoria vindt deze extra voorzichtigheid veelal misplaatst. Die zijden handschoentjes voelen voor haar als een soort 'compensatie'. Zo merkte ze dat bijvoorbeeld tijdens haar fotoshoot voor de FHM500, het jaarlijkse magazine waarvoor de vijfhonderd mooiste vrouwen van Nederland worden geselecteerd. Victoria is één van die kanshebbers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Victoria Koblenko poedeltjenaakt maar mét enorme pruik in FHM

"Tegenwoordig zegt een fotograaf: ik ga nu je voet aanraken, mag dat? Volgens de nieuwe ethiek is dat normaal, maar ik lig hier voor de shoot vrijwillig openhartig halfnaakt in bad." Zo'n voorzichtige vraag van een fotograaf is volgens haar totaal niet nodig. "Ik ga heus geen rechtszaak beginnen over die voet, anders had ik er niet aan moeten beginnen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Victoria Koblenko biedt excuses aan voor kwetsend kapsel

Vorige zomer had Victoria nog een flinke tegenslag: de actrice had een grote rol te pakken in een Russische serie, waar ze meer dan een jaar auditie voor heeft moeten doen, maar toen gooide corona roet in het eten. RTL Boulevard sprak haar erover: 

Victoria Koblenko ziet droomrol aan haar neus voorbij gaan

00:27