Willeke Alberti Beeld © ANP

Willeke Alberti 'viel in een gat' toen corona begon

01 mei 2021 11:20

Willeke Alberti (76) is in een gat gevallen toen corona begon. "Als je ruim zestig jaar loopt te huppelen en te zingen dan is het wel even wennen als dat wegvalt", vertelt de zangeres in NRC.

"Ik zou er geen noot uit hebben gekregen"

De dagen die ze ineens thuis doorbracht, besteedde ze vooral met rouwen. "Ineens had ik tijd om te rouwen - ik kom er nu achter dat ik dat nooit heb echt heb gedaan", aldus Alberti, die tijdens het begin van de pandemie de biografie over haarzelf van Belinda Meuldijk heeft ingesproken als audioboek. "Dan komt alles weer voorbij. Heel emotioneel vond ik dat, het sloeg op mijn stem."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Willeke Alberti ziet Beatrix als familielid: 'Altijd gezellig'

Door al die emoties kon ze op dat moment überhaupt niet meer zingen. "Ik zou er geen noot uit hebben gekregen", aldus de 76-jarige zangeres, onder meer bekend van haar vroegere hits als 'Spiegelbeeld' en 'Samenzijn'.

Die periode is inmiddels gelukkig weer voorbij. De zangeres, die plaatsneemt in de jury voor het Beste Nederlandse Songfestivalliedje Aller Tijden, zou graag weer willen optreden. Ze hoopt de tour ter gelegenheid van haar 75e verjaardag, die voor vorig jaar gepland stond, snel te hervatten. Die concertreeks moest ze afblazen vanwege de pandemie. "Ik popel om weer het podium op te kunnen en mogen", liet de zangeres al eerder weten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Willeke Alberti zorgt voor brok in de keel in Matthijs gaat door

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!