Beeld © ANP

Dit verdiende Matthijs van Nieuwkerk voor drie maanden DWDD

3 mei 2021 13:31

Het is geen verrassing, maar Matthijs van Nieuwkerk (60) zit er voorlopig nog wel even warmpjes bij. De presentator heeft in 2020 een behoorlijk bedrag ontvangen voor slechts twaalf weken 'DWDD', blijkt uit jaarcijfers van BNNVARA. Hij kon rekenen op drie ton.

Dat Matthijs zijn kas flink spekte met zijn DWDD is alom bekend. Sterker nog, hij kon rekenen op bakken kritiek. In 2017 stelde de NPO daarom een salarisplafond in waardoor presentatoren niet meer kunnen verdienen dan een minister - dat dit jaar 209.000 euro is. Het contract van de presentator viel tot en met vorig jaar echter nog onder de oude regels, waardoor hij in 2020 nog even kon profiteren: uit jaarcijfers van BNNVARA blijkt dat hij maar liefst 299.800 euro kreeg bijgeschreven voor drie maanden DWDD. Een fiks bedrag, want verder was hij weinig op de buis. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Matthijs van Nieuwkerk maakt Vlaams tv-debuut: 'Niet voor het geld'

In 2018, toen de presentator terugging naar zes maanden DWDD per jaar, werd zijn beloning verlaagd naar 363.000 euro en een jaar later kwam College Tour erbij. Toen kreeg hij 449.000 euro bijgeschreven. Maar die bedragen zijn dus nu - ondanks het feit dat zijn omroep er alles aan probeerde te doen zijn salaris te behouden - verleden tijd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Matthijs van Nieuwkerk neemt uitreiking Edison Pop op zich

Het is van een behoorlijk ander kaliber, maar ook Kim Kardashian boert goed. Ze bereikte onlangs de magische grens van 'miljardair'.

Zo bereikte Kim Kardashian de magische grens van miljardair

05:11
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geld moet swipen: Emma Wortelboer deelt jaarsalaris op Instagram

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!