Jessica Alba Beeld © Getty Images

Jessica Alba schatrijk na beursgang van haar ecovriendelijke bedrijf

06 mei 2021 02:17

Jessica Alba (40) heeft woensdag goede zaken gedaan. De actrice verdiende volgens 'The Wrap' zo'n 130 miljoen dollar (108 miljoen euro) aan de beursgang van haar onderneming The Honest Company.

"We zijn ervan overtuigd dat het succes van ons merk deels afhangt van een doorlopende band met Jessica Alba"

De nu 40-jarige startte het bedrijf in 2011. The Honest Company brengt ecovriendelijke beauty-, baby- en home-artikelen op de markt. Volgens het papierwerk rond de beursgang heeft Alba 5,6 miljoen aandelen in de onderneming, die woensdag 2,68 miljard dollar (2,2 miljard euro) waard werd. Ze kreeg daarvoor ook nog een eenmalige dividendbetaling van 2,6 miljoen dollar.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jessica Alba in therapie om betere moeder te worden

De actrice, die vanwege The Honest Company de laatste jaren niet veel rollen meer heeft aangenomen, wordt in de nieuwe constructie werknemer van het bedrijf. In de prospectus laat The Honest Company potentiële investeerders weten dat haar inbreng cruciaal is. "We zijn ervan overtuigd dat het succes van ons merk deels afhangt van een doorlopende band met Jessica Alba. Het wegvallen van mevrouw Alba zou ongunstige gevolgen hebben voor onze financiële situatie en mogelijkheden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jessica Alba onthult bizarre regels op 90210-set

De actrice is niet de enige die een extra zakcentje bijverdient. Ook de Kardashian-zusjes blijven hun imperium maar uitbreiden. Nikkie Plessen vindt het ontzettend knap wat ze allemaal voor elkaar krijgen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Model legt bom onder relatie Khloé Kardashian en Tristan

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!