Harvey Weinstein Beeld © ANP

Harvey Weinstein klaagt voormalig advocaat aan

6 mei 2021 03:05

Veroordeelde filmproducent Harvey Weinstein (69) wil zijn geld terug van de advocaat die hij in 2019 inhuurde. Deze Jose Baez (50) heeft volgens de eens gevierde filmmaker verzaakt enige betekenisvolle juridische bijstand te verlenen.

"Weinstein heeft de weg vrijgemaakt voor de openbaring van belastende uitspraken die hij heeft gedaan"

Weinstein huurde Baez begin 2019 in, nadat hij met zijn eerdere advocaat brak vanwege een verschil in inzicht over de te volgen strategie in de zaak rond seksueel misbruik . Zijn nieuwe raadsman zou in de maanden daarna geregeld niet bereikbaar zijn geweest en te weinig tijd aan de zaak hebben besteed. In mei zou de regisseur een overzicht hebben geëist van de gemaakte uren, wat Baez zou hebben geweigerd. De advocaat stapte in augustus van dat jaar op. Een jaar later kreeg Weinstein een rekening van ruim een miljoen dollar.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harvey Weinstein gaat in beroep tegen celstraf van 23 jaar

De advocaat van Baez laat aan Fox weten dat Weinstein een juridische blunder maakt door zijn geld terug te vragen. Daarmee zou hij namelijk de geheimhoudingsplicht van Baez als advocaat inzake zijn cliënt Weinstein teniet doen. "Weinstein heeft de weg vrijgemaakt voor de openbaring van belastende uitspraken die hij heeft gedaan", zo dreigde de raadsman.

Dit is de gevangenis waar Harvey Weinstein zijn straf zal uitzitten

01:46
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harvey Weinstein heeft lintje van koningin Elizabeth ingeleverd

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!