Kendall Jenner Beeld © Getty Images

Kendall Jenner maakt YouTube-serie over mentale gezondheid

6 mei 2021 23:12

Kendall Jenner (25) heeft een nieuwe YouTube-serie gelanceerd over mentale gezondheid. Het topmodel, dat eerder al bekendmaakte geregeld last te hebben van paniekaanvallen, maakt de serie voor het Amerikaanse modetijdschrift 'Vogue'.

"Ik voelde me wel eens kortademig"

In de serie, getiteld Open Minded, gaat 25-jarige Kendall in gesprek met diverse experts om beter te begrijpen wat haar paniekaanvallen precies inhouden. In de eerste aflevering, die sinds donderdag online is, vertelt ze onder meer hoe ze als 8-jarige al last kreeg van angstige gevoelens. "Ik voelde me wel eens kortademig. Als ik daar nu op terugblik, denk ik dat ik toen al last had van paniekgevoelens."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kendall Jenner in angst na inbreker: schroeft beveiliging op

Nu ze ouder is, zijn die gevoelens niet afgenomen. Sterker nog, het topmodel heeft wel eens het gevoel gehad dat ze bijna stierf. "Ik heb momenten gehad dat ik dacht dat ik naar het ziekenhuis moest, omdat het voelde alsof ik niet kon ademen en mijn hart het niet meer deed", aldus Kendall.

In Open Minded benadrukt het topmodel dat ze geen medelijden wil van anderen, omdat ze weet dat mensen waarschijnlijk kritisch zullen zijn. "Ik ben ontzettend bevoorrecht, dat weet ik. Er zullen vast kijkers zijn die zich afvragen wat ik überhaupt te klagen heb." Maar volgens de oudere zus van Kylie Jenner betekenen rijkdom en privileges niet dat je altijd gelukkig bent. "Het zou niet uit moeten maken wat iemand wel of niet heeft. Iedereen heeft gevoelens en emoties."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stalker krijgt contactverbod na moordplannen op Kendall Jenner

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!