Kim Kardashian Beeld © ANP

Kim Kardashian ontkent aankoop gestolen beeldwerk

07 mei 2021 02:33

Een gestolen standbeeld dat vijf jaar geleden werd onderschept in de haven van Los Angeles, was niet bedoeld voor Kim Kardashian (40). Dat heeft een woordvoerder van de realityster verklaard tegenover NBC News.

"Het is mogelijk gekocht onder haar naam, maar zonder toestemming"

Op de vrachtpapieren stond de naam van Kardashian vermeld, maar volgens de woordvoerder was zij zelf nergens van op de hoogte. "Het is mogelijk gekocht onder haar naam, maar zonder toestemming. En omdat het nooit is aangekomen, wist zij niets van deze transactie. We hopen dat de zaak wordt uitgezocht en het beeld wordt geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Koninklijk lid wil daten met Kim Kardashian'

Volgens TMZ zat Kanye West, de man waarmee Kim momenteel in scheiding ligt, mogelijk achter de aankoop. Het beeld is verzonden door een Belgische interieurdesigner die eerder met Kim en Kanye werkte aan de inrichting van een huis.

Na de inbeslagname oordeelde een archeoloog dat het beeld uit het Romeinse rijk stamt en is "geplunderd, gesmokkeld en illegaal uit Italië geëxporteerd". De autoriteiten in Italië eisen het standbeeld nu terug.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kim Kardashian geeft rechtenstudie voorrang

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!