Beeld © ANP

Afrojack dankbaar voor steun van goede vriend David Guetta

08 mei 2021 07:00

Voor de vorige week verschenen single 'HERO' heeft Afrojack (33) opnieuw samengewerkt met zijn goede vriend David Guetta (53). De dj heeft door hun eerdere samenwerkingen als 'Titanium', 'Hey Mama' en 'This One's For You' veel geleerd van zijn Franse collega en ziet hem als een grote inspiratie.

"Het is heel fijn om zo veel liefde te krijgen van iemand"

Afrojack heeft onder meer de werkwijze van David goed bekeken. In de muziekindustrie wordt bij samenwerkingen helaas soms gesteggeld over het percentage dat iemand krijgt en hoe hoog iemand vermeld staat in de credits, vertelt de dj aan het ANP. "Mijn naam is groter dus ik moet een hoger percentage, dat soort zaken. David doet het juist andersom. Hij zegt: mijn naam is groter en ik bepaal dat we juist allemaal een gelijk percentage hebben. Ik geloof dat die aanpak werkt en dat maakt samenwerken leuker."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Afrojack, Glennis Grace en Wulf in grote finale songfestival

Voor de 33-jarige Afrojack, oftewel Nick van de Wall, is het nog elke keer een eer om met de beste dj van de wereld muziek te maken. Dat de Fransman op sociale media veel heeft gepost over 'HERO', terwijl hij 'slechts' een gastartiest is op de plaat, vindt Nick inspirerend. "Hij is de nummer 1 van de wereld en zet zich zo hard in voor een samenwerking met mij, slechts de nummer 7", zegt de dj lachend. "Het is heel fijn om zo veel liefde te krijgen van iemand die helemaal niets zou hoeven doen omdat hij technisch gezien de grootste is."

De manier waarop David werkt voert Nick ook door bij zijn eigen platenlabel Wall Recordings. "Een groot onderdeel van de muziekindustrie is dat er hele grote bedrijven zijn die alleen maar bezig zijn met financiën. Je ziet bijvoorbeeld dat de keuze om liedjes uit te brengen niet afhankelijk is van de artiest zelf, maar van het label", legt hij uit. "Het is vaak ook de juiste keuze, want op die manier kunnen ze grote hits creëren. Alleen het is misschien niet de juiste keuze als je op de lange termijn een stabiel platform wilt zijn voor ook de kleinere artiesten. Want als kleine artiest kom je er gewoon niet doorheen."

Afrojack leerde van zijn collega ook om vooral bezig te zijn met de muziek zelf, in plaats van met hoe het gaat scoren of wat het gaat opbrengen. "Dat levert betere muziek op en zorgt voor meer lol. Misschien zijn de resultaten niet net zo succesvol, maar ik geloof erin dat dat op de lange termijn wel komt als je goed materiaal aflevert."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Afrojack en Johnny Logan treden op in virtuele Eurovision Village

Dat wil de dj ook meegeven aan de artiesten bij zijn label. "Ik wil ze zo goed mogelijk opleiden en ze helpen te ontwikkelen tot ze de artiest zijn waarvan ze dromen. Dat ze niet alleen maar bezig zijn met afterparties en seks op toiletten van clubs, maar goede muziek leveren aan hun fans en er zijn voor hun fans. En dat ze die boodschap later dan weer overbrengen op nieuwe opkomende artiesten."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!