Beeld © ANP

Sander van LuckyTV: 'Grappen over kneus Bilal moeten kunnen'

08 mei 2021 10:27

Sander van de Pavert (45) kreeg de afgelopen weken flink wat kritiek te verduren op een filmpje dat hij maakte voor Lucky TV. Het liedje 'Piepelientje', als reactie op de ophef rond acteur Bilal Wahib (22) die een 12-jarige fan op sociale media aanspoorde zijn geslachtsdeel te laten zien, zorgde voor boze reacties bij kijkers. Toch weigert de tv-maker sommige dingen niet bespreekbaar te maken.

"Nee joh, dat zou een mooie boel worden"

"Nee joh, dat zou een mooie boel worden", zegt hij zaterdag in Volkskrant Magazine. "Nou ja, ik ga niet de islam bashen, of Mohammed. Hoe tragisch het ook is, ik heb geen zin om in een kazerne te moeten gaan wonen. In het verleden heb ik wel filmpjes gemaakt met knielende baarden, maar het is niet zo dat ik het nu bewust moet láten. Het komt gewoon niet zo op mijn radar."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Tino Martin geeft eerste reactie aan LuckyTV na veelbesproken optreden

Een eerste versie van het liedje over de Bilal-rel werd door de redactie van Beau niet uitgezonden. Een tweede versie, een dag later, haalde de uitzending wel maar werd na boze reacties offline gehaald. "Beau zei dat hij het niet op zijn geweten wilde hebben als dat jongetje met mijn liedje gepest zou worden. Snap ik. Zou ik ook kut vinden, en die kans is er natuurlijk. Tegelijkertijd vind ik ook dat er gewoon grappen gemaakt moeten worden over die kneus van een Bilal", zegt Sander daarover.

Toch zijn er dingen waar Sander tegenwoordig geen grappen meer over maakt. "Ik word ook wat ouder en milder. Als iemand al heel veel shit over zich heen heeft gehad, of er niet zelf voor gekozen heeft om in de publiciteit te komen, denk ik soms: laat maar. Want hoe goed is een grap nog als het een trap na is?"

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!