Beeld © ANP

OG3NE blikt terug op puntentelling songfestival: 'Was dubieus’

8 mei 2021 12:50

Vandaag zijn officieel de repetities gestart voor de 39 deelnemende landen aan het songfestival in Ahoy. Met nog 14 dagen tot de grote finale in Rotterdam neemt de spanning en songfestivalkoorts toe. Ook bij de meiden van OG3NE. In 2017 behaalde OG3NE in Kiev een elfde plek met hun persoonlijke lied 'Lights and Shadows'. In de 'Songfestival Podcast met Aran Bade' onthullen de dames dat ze tot op de dag van vandaag hun optreden in de finale niet terugkijken.

"Ik ben behoorlijk fanatiek en ik was behoorlijk boos"

Het persoonlijke lied 'Lights and Shadows' is speciaal geschreven voor hun moeder Isolde die toen door haar ziekte niet mee kon naar Kiev. De dames halen de grote finale maar kijken daar zelf niet vaak naar terug. Shelley: "Ik moet eerlijk toegeven dat ik de finale heel lang niet heb teruggekeken. We zijn heel perfectionistisch. Het voelde zo fijn en goed, de reacties waren goed, dus ik wil niet dat dat gevoel weggaat." Lisa: "Alle emoties kwamen eruit van de afgelopen maanden." Amy: "Ik denk dat het daarom ook voelde dat het minder was, omdat het je laatste kans is. Je wilt dat te perfect hebben." Lisa kijkt het qua performance het beste terug op de halve finale. "Het was vocaal ook beter dan de finale", zegt Amy daarover.

In Kiev beleeft OG3NE een emotionele week. Door haar ziekte zou Isolde de reis naar Kiev niet aankunnen. Als verrassing is ze de avond van de halve finale toch afgereisd. De zussen denken vaak terug aan dat moment. Shelley: "We dachten nog één interview, dus wij gaan naar dat kamertje en toen kwam ze eraan. We waren in shock. Ze dacht gewoon: 'Ik moet erbij zijn.'" Amy: "Het gaf een boost toen we gingen repeteren en ze zat in de zaal. Het voelde compleet. Het voelde af."

 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Shelley van OG3NE viel 25 kilo af: 'Wilde lekkerder in mijn vel zitten'

In de grote finale krijgen de zusjes 135 punten van de Europese vakjury’s en 15 punten van de kijkers thuis. De dames kijken er met gemengde gevoelens op terug. "De punten gingen allemaal naar landen die onderaan stonden. Voor de rest ga ik er niks over zeggen, maar ik vind het heel dubieus", aldus Lisa. "Toch raar", vult Shelley aan. "Ik ben behoorlijk fanatiek en ik was behoorlijk boos. Lisa zei meiden dit hoort erbij, even leuk zijn en straks in het hotel mag je janken en boos zijn. En dat hebben we ook gedaan. Ik zei ook: 'Ik ben er helemaal klaar mee!'"

Terug in Nederland gaat de gezondheid van Isolde achteruit. In juli 2017 overlijdt moeder Isolde op 48-jarige leeftijd. Nog altijd is 'Lights and Shadows' een inspiratiebron voor veel mensen en geeft het lied OG3NE steun. "Je kan alleen zoiets schrijven als je het zelf mee hebt gemaakt", vertelt Lisa. "We vinden het bijzonder dat we al die persoonlijke verhalen van mensen krijgen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

OG3NE brengt muzikale licht in de duisternis

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!