Eurovisiesongfestival Beeld © ANP

Jan en Chantal vinden puntentelling songfestival 'het spannendst'

09 mei 2021 07:00

Songfestivalpresentatoren Jan Smit (35) en Chantal Janzen (42) verheugen zich het meest op de puntentelling na afloop van alle optredens. Al bij de repetities was de spanning om te snijden, zo vertellen ze aan ANP.

"Het is een cadeautje dat maar blijft komen, 39 keer maar liefst"

Jan en Chantal begeleiden tijdens de finale op 22 mei de puntentelling. "Het is heel cliché, maar ik verheug me daar het meest op. Dat is waar het songfestival om draait: wie gaat er winnen?", zegt Jan. "Dat is ook een spannend moment voor ons. Al bij een droge repetitie in een NOS-gebouw werd het spannend, laat staan hoe dat straks gaat."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OG3NE blikt terug op puntentelling songfestival: 'Was dubieus’

Los van de punten is het voor het presentatieteam ook spannend of technisch alles goed gaat. "Zal de verbinding wel overeind blijven met alle landen? Je moet toch 39 keer schakelen", aldus Jan. Chantal kijkt vooral uit naar dat moment omdat er dan ook enige ruimte is voor improvisatie. De rest van het script staat immers helemaal vast. "Dat is zeker niet lastig. Ik vind het heerlijk", zegt de presentatrice over de vaak wat ongemakkelijke en korte gesprekjes met de uitdelers van de punten uit heel Europa.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chantal Janzen showt 'eerste versie' van haar songfestival-jurk

"Dan komt daar straks een über-enthousiast persoon aan met glitters en boa’s en daar mag ik dan even mee kletsen. Dat kan je niet voorbereiden, dus daar hoef je ook niets voor te doen", legt ze uit. "Het is een cadeautje dat maar blijft komen, 39 keer maar liefst."

Het Eurovisie Songfestival wordt naast Chantal en Jan gepresenteerd door Edsilia Rombley en Nikkie de Jager. Chantal en Jan nemen de voting voor hun rekening. Aran Bade blikte gisteren vast vooruit op het liedjesfestijn:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!