Miljuschka Witzenhausen Beeld © ANP

Miljuschka Witzenhausen aast op goed gesprek met Mark Rutte

10 mei 2021 11:01

In de podcast 'Eetgeheimen' praat Miljuschka Witzenhausen (35) met haar gasten over haar favoriete onderwerp: eten. Onder anderen Eva Jinek (42) en Peter R. de Vries (64) kwamen al langs om over hun smaakherinneringen te praten, maar er staat nog iemand hoog op het wensenlijstje van de lekkerbek: Mark Rutte (54).

"Ik denk dat de manier waarop we met eten omgaan behoorlijk verkeerd is"

De televisiekok zou dolgraag onze premier aan de tand willen voelen. "Ik denk dat de manier waarop we met eten omgaan behoorlijk verkeerd is. Ik denk dat dat de oorzaak is van veel problematiek in onze maatschappij. Ik ben heel benieuwd hoe hij met eten is opgegroeid en hoe hij er tegenaan kijkt", vertelt ze aan Viva.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Miljuschka Witzenhausen deelt foto gezwollen lip na bijensteek

Hoewel Miljuschka het aantal calorieën van haar recepten niet zo nauw neemt en haar lichaam in elke maat omarmt, struggelt ook zij zo nu en dan met haar zelfbeeld. "Op dit moment zie je in de mainstream media een soort ideaalbeeld dat voor velen niet haalbaar is", spreekt ze uit.

"Door jezelf daaraan te spiegelen, krijg je in mijn optiek een ongezonde relatie met eten. Daarom denk ik dat het heel mooi zou zijn als er een diverser beeld ontstaat, zodat je jezelf kunt spiegelen aan iets waar je jezelf in herkent."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Miljuschka en dochter bundelen krachten voor epilepsie-onderzoek

Gelukkig is er op social media volgens haar al een grote beweging gaande: "Ik denk dat we nu op tachtig-twintig zitten: tachtig procent perfecte plaatjes en twintig procent eerlijke foto’s. Ik hoop dat we uiteindelijk naar fiftyfifty gaan."

Dat is ook de reden dat ze #eerlijkefoto begon, iets waar ze alom voor wordt geprezen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Miljuschka over epilepsie dochter: 'Sterf beetje bij elke aanval'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!