Beeld © ANP

Peter R. de Vries: 'BN'ers moeten niet pronken met dure spullen'

10 mei 2021 19:50

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries (64) vindt dat BN'ers op sociale media en in televisie-uitzendingen niet teveel moeten pronken met hun dure gadgets. Dat stelde hij maandag in RTL Boulevard, in reactie op de gewelddadige overval op het huis van PSV-spits Eran Zahavi.

"Het is een geijkte werkwijze van criminelen geworden"

"Misdadigers opereren als eksters", aldus Peter. "Ze gaan af op iets dat glimt als je ze er op attendeert." Zahavi plaatst vaak foto's met zijn gezin op sociale media. Maar op deze foto's is ook te zien dat de voetballer meerdere dure horloges bezit.

"Dat ziet de onderwereld ook. En normaal gesproken kan iemand maar één horloge tegelijkertijd om hebben. Dat betekent dus dat er zes, zeven horloges thuis liggen. En je kan ook achterhalen wanneer hij aan het voetballen is en dus niet thuis is."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Peter R. de Vries onthult opmerkelijk weetje over Carlo Boszhard

Het viel Peter ook op dat voetbalanalist René van der Gijp vaak in de uitzending dure horloges draagt. "Dat valt op", aldus de misdaadjournalist. René werd vorig jaar na een uitzending van Veronica Inside bij zijn huis aangevallen. Hij had op dat moment een peperdure Rolex om zijn pols.

Peter merkt op dat deze modus operandi in diverse Europese landen al is gehanteerd. "Het is een geijkte werkwijze van criminelen geworden: het is in Frankrijk gebeurd, het is in Engeland gebeurd en het is in Italië gebeurd."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!