Beeld © ANP

Tino Martin dokt duizenden euro's om nachtmerrie te voorkomen

15 mei 2021 13:51

Een tikkeltje ijdel, zo kun je Tino Martin (37) wel omschrijven. Het is niet voor niets zijn grootste nachtmerrie als iemand hetzelfde jasje als hij draagt. Daarom verkwist de volkszanger op jaarbasis heel wat zuurverdiende euro's aan exclusieve merken. Dat vertelt hij in gesprek met 'Beau Monde'.

"Ik wil niet dat iemand in de zaal hetzelfde jasje draagt als ik"

"Je wilt niet weten hoeveel ik op jaarbasis investeer in kleding", vertelt hij in het interview. "Ik draag veel jasjes van Corneliani. Die zitten me als gegoten." De jasjes van het luxe herenmerk gaan voor meer dan 1000 euro over de toonbank. Tino heeft overigens een goede reden om dure kleding te dragen, want stel je eens voor dat hij als artiest hetzelfde zou dragen als een aanwezige bij zijn concert.

"Mijn kleding hoeft niet per se peperduur te zijn, maar ik wil niet dat iemand in de zaal hetzelfde jasje draagt als ik. Als je kiest voor een exclusief merk dat slechts gelimiteerd aantallen op de markt brengt, verklein je die kans aanzienlijk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tino Martin over breuk met vriendin vorig jaar: 'Heb de boel verkloot'

Het betekent overigens niet dat hij thuis ook in outfits rondloopt die meer dan 1000 euro kosten. Tino koopt naar eigen zeggen ook 'gewoon' kleding bij Zara. "Lekker voor in de tuin of een dagje op het strand. Doordeweeks kan ik er bijlopen als een sloddervos. Dan heb ik geen zin om gesoigneerd te zijn en trek ik gewoon een oude jeans en een paar All Stars van drie tientjes aan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tino Martin maakt valse optreden goed met duet Guus Meeuwis

Op 5 mei kon Tino ook weer zijn mooiste outfit uit de kast trekken. Hij was één van de artiesten die mocht optreden tijdens het Bevrijdingsfestival, maar dat ging er op z'n zachtst gezegd niet loepzuiver aan toe. Rob Goossens veroordeelde de zanger om zijn optreden en gebruikte daarbij harde woorden, die hij een dag later terugnam. Hieronder legt hij uit waarom. 

Rob neemt woorden over Tino Martin terug: 'Kan niet hardmaken'

01:17

Het hele interview met Tino Martin lees je nu in Beau Monde.