Hugo de Jonge Beeld © ANP

Minister Hugo de Jonge aangezien voor GTST-acteur

11 mei 2021 17:27

We zien Hugo de Jonge (43) sinds een jaar bijna dagelijks op televisie en in het nieuws voorbijkomen. Je zou denken dat het hele land dan ook wel weet wie hij is. Toch zijn er nog Nederlanders die geen flauw benul hebben, zo blijkt uit een tweet van de minister van Volksgezondheid zelf.

"Zeker. Ik ben heel erg van goede tijden"

In een berichtje op Twitter laat CDA'er weten aangesproken te zijn in de supermarkt. In eerste instantie is daar niets geks aan natuurlijk, hij is nu eenmaal een publiek persoon. Hij werd echter niet herkend als minister: de persoon in kwestie dacht dat hij 'iemand' van televisie was. En het wordt nog beter: hij werd aangezien als een acteur uit... Goede Tijden, Slechte Tijden.

Gelukkig kon de minister daar zelf wel om lachen. 'Zeker. Ik ben heel erg van goede tijden', geint hij in het bericht. Helaas denkt niet iedereen in het land daar zo over.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hugo de Jonge: 'Gaan denk ik relatief normale zomer tegemoet'

De tweet, die inmiddels al duizenden reacties en meer dan 4000 likes heeft, schoot bij menigeen in het verkeerde keelgat. Zo schrijft iemand: 'Niet grappig Hugo... Focus op ons redden uit corona. De mensen om je heen zien je liever in GTST, maar er zijn belangrijkere zaken. Focus!' 

Een ander laat weten: 'Met 160k per jaar zijn het zeker goede tijden. De failliete ondernemers, werkloze werknemers en droog brood etende ZZP’ers met hun gezinnen spuug je zo in de bek. Een narcistische arrogante kwast zou dit in de grootste crisis sinds de oorlog schrijven. Waarvan akte.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Guido Weijers haalt uit naar kritische Hugo de Jonge: 'Sabotage'

Onlangs werden de coronamaatregelen in Nederland een klein beetje versoepeld. Vanavond staat er weer een nieuwe persconferentie gepland, waarna hopelijk weer een beetje meer mag. De politicus is in ieder geval positief gestemd, zoals in onderstaande video.

Hugo de Jonge: 'Gaan denk ik relatief normale zomer tegemoet'

01:58
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Déze twee GTST-coryfeeën gaan de soapserie tijdelijk verlaten

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!