Ilse DeLange Beeld © ANP

Organisatie songfestival onderneemt actie na kritiek Ilse DeLange

12 mei 2021 16:42

Ilse DeLange (43) kan op korte termijn een telefoontje van de Nederlandse songfestivalorganisatie verwachten. Uitvoerend producent Sietse Bakker (36) zegt contact op te nemen met de zangeres, nadat zij gisteren in 'College Tour' kritiek uitte op de organisatie.

"Ik vind dat jammer en behoorlijk ongepast"

Dat bevestigt een woordvoerder aan AD. Ilse zei teleurgesteld te zijn dat haar niet is gevraagd om een rol te spelen bij het Eurovisiesongfestival. "Ik vind het heel gek, daar ben ik heel eerlijk in", zei ze tegen Twan Huys. Ilse weet niet wat voor rol ze had willen spelen bij het songfestival in Rotterdam Ahoy. "Wat ik al fijn had gevonden was als ons een kop koffie was gegund met de vraag: zouden jullie iets willen doen? Dat was al genoeg geweest."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers onder de indruk van Ilse DeLange in College Tour

Waarom die uitnodiging niet is gekomen, weet ze niet. "Ik vind dat jammer en behoorlijk ongepast", zegt de zangeres, die eraan toevoegde "niet gefrustreerd" te willen overkomen. Ook heeft ze naar eigen zeggen haar gevoelens kenbaar gemaakt bij meerdere mensen van de organisatie. Wat betreft het telefoontje wil de organisatie niet vooruitlopen op wat er eventueel uit het gesprek gaat komen.

Songfestivaldeskundige van RTL Boulevard Aran Bade zegt ook niet te begrijpen dat ze Ilse niet hebben benaderd. "Dat er geen kop koffie is gedronken met Ilse verbaast mij. Als er iemand is die nauw betrokken is geweest met het behalen van de winst is het Ilse. Een gemiste kans om in ieder geval haar ideeen of wensen aan te horen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ilse DeLange ziet deelname songfestival wel zitten met het juiste liedje

"De organisatie kiest met de intervalacts voor Afrojack, Wulf, Davina Michelle en Glennis Grace. De dancemuziek staat hierin ook centraal. Ik kan me voorstellen dat er na Europe Shine A Light vorig jaar gekozen is voor die koers, alleen Ilse aanhoren is het minste wat je had kunnen doen", zegt hij. Ook voor de toekomst van Nederlands succes op het songfestival denkt Aran dat Ilse een rol zou moeten spelen. "In de zoektocht naar het zoeken en ontdekken van nieuw talent en als coach. Ik weet dat Ilse dit ook leuk zou vinden. Het contact onderling onderhouden na de grote zegetocht in 2019 en juist elkaar vinden in diezelfde doelstelling: succes behalen op het eurovisiepodium."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oekraïense songfestivalkandidate uit voorzorg in quarantaine

Caroline van der Plas is woest omdat ze niet welkom zou zijn op het songfestival in Rotterdam. Dat vertelde ze bij RTL Boulevard: 

Caroline van der Plas pislink door 'discriminatie' songfestival

00:59

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!