Beeld © Instagram @boerzoektvrouwofficial

Dochter voor boer Jos en zijn Amy uit Boer zoekt Vrouw

12 mei 2021 16:42

De 91e 'Boer zoekt Vrouw'-baby is geboren! Boer Jos uit het zevende seizoen en zijn Amy zijn onlangs ouders geworden van een gezonde dochter, zo meldt het populaire programma. 

"Ik was enorm trots op Sophie en Amy en dat ben ik nog steeds"

Dochtertje Sophie Esther is het eerste kindje van Jos en Amy, die helemaal in de wolken zijn. "Het is heel bijzonder. Je weet dat het komt, maar het moment dat je haar in je armen hebt… Je leven verandert direct. Ik was enorm trots op Sophie en Amy en dat ben ik nog steeds", vertelt Jos op de site van BzV.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Milou uit BzV gaat door met haar leven: 'Date night met m'n schatje'

De naam Sophie is overigens niet zomaar gekozen. Jos legt uit: "We vonden het een heel mooie naam en het is er een die in drie talen goed uitgesproken kan worden, in het Nederlands, maar ook in het Frans of Engels. Sommige Nederlandse namen klinken in het Frans heel gek. Daar wilden we een beetje rekening mee houden." De tweede naam van het pasgeboren meisje, Esther, is een verwijzing naar de moeder van Amy.

Omdat de melkveehouderij van Jos in Frankrijk staat, vond de geboorte plaats in het ziekenhuis - iets wat verplicht is in het land, tenzij het niet anders kan. Aangezien er ook geen kraamhulp thuis komt zoals in Nederland, moesten moeder en dochter nog een paar dagen in het ziekenhuis blijven. "Door de coronaregels moest ik of in het ziekenhuis blijven, óf direct na de bevalling naar huis toe. Maar als ik naar huis ging mocht ik Sophie pas weer zien als Amy ook naar huis mocht. Gelukkig kon ik daar blijven", aldus de trotse papa.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Boer Wim en Marit uit BzV hebben een dochtertje gekregen

Inmiddels is het kersverse gezin weer thuis en is er, ondanks de coronaregels, al wat bezoek geweest. "Er is zo min mogelijk thuisbezoek, maar er is al wel wat familie geweest. Je moet toch een beetje rekening houden met alles. We zorgen er bijvoorbeeld voor dat er niet veel mensen tegelijkertijd komen."

Onlangs werd ook boerin Steffi voor de eerste keer moeder. Zij en haar vriend Roel denken inmiddels al aan een tweede!

BzV-koppel Steffi en Roel denken nu al aan een tweede

02:02
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yvon Jaspers met BzV-stellen de grens over voor Onze boerderij

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!