Jeangu Macrooy Beeld © ANP

Zo verliep tweede repetitie Jeangu Macrooy

15 mei 2021 11:58

Jeangu Macrooy (27) heeft zaterdag voor de tweede keer zijn songfestivalact geoefend in Rotterdam Ahoy. Zijn act bleef vrijwel hetzelfde als donderdag en vocaal gezien maakte Jeangu opnieuw geen fouten.

In totaal repeteerde de Nederlandse inzending in twintig minuten tijd drie keer achter elkaar. Qua kledij viel op dat Jeangu zaterdag zijn zwarte harnas met rode kralen onder zijn blauwe jasje thuis had gelaten. De rest van zijn kostuum bleef onveranderd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeangu heeft begrip voor afwezigheid ouders

Het team van Jeangu staat maandag weer op het podium van het Eurovisiesongfestival. Dan maakt hij, ondanks dat Nederland al geplaatst is voor de finale, zijn opwachting tijdens de tweede dress rehearsal van de eerste halve finale. De repetities voor de finale beginnen volgende week vrijdag.

"Als het ook zo in de finale gaat, zijn we heel erg tevreden", reageerde de zanger zaterdag op de afsluitende persconferentie in Rotterdam Ahoy. "We kennen het podium nu. Dat was twee dagen geleden wel anders. We weten wat we doen. Ik heb ervan genoten. De energie was goed", sluit de zanger af.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeangu Macrooy heeft eerste repetitie achter de rug

Overigens heeft de zanger ook zijn outfit een beetje aangepast. Een ketting vervangt het zwarte harnas dat Jeangu donderdag nog droeg en verwijst naar het oude Surinaams gezegde: 'Mi na afu sensi, no wan man e broko mi', wat letterlijk 'Ik ben een halve cent, je kan me niet breken' betekent. 

"Het is een heel oud gezegde want we gebruiken helemaal geen halve centen meer. Maar dit hier is een zilveren halve cent die nu op mijn borst hangt, dicht bij mijn hart. Dat hebben we toegevoegd voor de symboliek", aldus Jeangu. Het was niet de enige wijziging aan de outfit van de zanger. Ook aan zijn blauwe jasje waren enkele toevoegingen gedaan.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!