Stefania Liberakakis Beeld © ANP

Nederlandse Stefania dendert top 10 songfestival binnen

15 mei 2021 13:44

Terwijl de Nederlandse inzending dit jaar op plek 31 staat, is er ook ander Nederlands trots. Met haar Griekse roots doet Stefania Liberakakis (18) namens Griekenland mee aan het Eurovisiesongfestival. En haar act scoort al behoorlijk hoge ogen.

"Ik ben pas 18 en doe dit. Ik vind het amazing"

De in Utrecht geboren Stefania stijgt met haar song ‘Last Dance’ bij de bookmakers en staat zelfs nu op de tiende plek. In de ‘Songfestival Podcast met Aran Bade’ vertelt Stefania dat ze vereerd is. “Ik ben pas 18 en doe dit. Ik vind het amazing.”

Na haar tweede repetitie afgelopen week stijgt Griekenland bij de bookmakers naar plek 10. Met name de indrukwekkende augmented reality maakt indruk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Paarse songfestival-bodysuit Stefania telt 200.000 kristallen

Plek 10

Stefania kan plek 10 zelf niet geloven. “Aaah! Ik vind het so nice! Heel leuk. Ik waardeer dat echt heel erg dat mensen het leuk vinden. Ik vind het heel fijn dat mensen mij steunen en supporten."

Ze vervolgt: "Ik voel me oprecht zo cool. Ik zie alle andere artiesten en denk ow my god ik maak het gewoon mee. Ik geniet ervan, elke seconde."

Griekenland werkt met augmented reality en een greenscreen. Als jongste deelneemster in Rotterdam trekt ze hier mee de aandacht. “Het voelt cool, het is best wel gevaarlijk. De dansers helpen mij en zeggen Stefania het komt goed. We genieten op het podium en daar hou ik van."

"Ik moet heel erg opletten op mijn zang, dat zeg ik ook tegen mezelf. Ik beweeg en ondertussen zing ik. Maar ik heb de beste vocal coach mee, dus dan ben ik niet alleen.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lhbti'ers voorspellen dat Malta songfestival wint

Grieks

Hoe zit het nu precies met haar Griekse roots? “Mijn ouders zijn allebei Grieks en die zijn naar Nederland gekomen om hier te wonen, eigenlijk mijn opa en oma. Mijn zus en broers zijn ook hier in Nederland geboren, maar we zijn volbloed Grieks.”

Op de vraag of ze ooit voor Nederland wil deelnemen aan het songfestival, zegt ze vooralsnog geen nee: “Op dit moment ben ik gefocust voor Griekenland. Ik zie het wel. Ik sluit het zeker niet uit.”

Nederland kan op Stefania stemmen als ze door gaat naar de finale. Die kans wordt met de dag groter. “Iedereen moet stemmen op wie die leuk vindt, ik ga niet zeggen stem op mij, maar als je het leuk vindt why not!”

Stefania treedt voor Griekenland aan in de tweede halve finale van het songfestival op donderdag 20 mei.

Benieuwd naar het hele gesprek met Stefania? De Songfestival Podcast met Aran Bade beluister je hier. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Songfestivaloutfit Jeangu weerspiegelt zijn Surinaamse roots

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!