Eurovisiesongfestival podium Beeld © ANP

Positieve coronatest-uitslag in songfestivaldelegatie

15 mei 2021 15:28

Er heeft een coronabesmetting plaatsgevonden in de Poolse delegatie van het Eurovisiesongfestival. Dat heeft de organisatie zaterdag bekendgemaakt. Daardoor zijn Rafał Brzozowski (39), de Poolse inzending, en zijn collega's niet aanwezig bij de openingsceremonie op zondag.

Om wie het precies gaat, is niet bekend. Diegene had zaterdag een positieve test en zit nu in quarantaine. Donderdag was de hele Poolse delegatie nog negatief getest. Ook de andere leden gaan uit voorzorg in quarantaine. Het is nog niet bekend wat dit betekent voor de deelname van Polen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Italië verrassend op plek 1 bij songfestival-bookmakers

Het Eurovisiesongfestival wordt zondagavond officieel afgetrapt bij de Cruise Terminal Rotterdam. Rond 18.00 uur melden zich de eerste artiesten op de voor de gelegenheid turquoise gekleurde loper, die volledig overdekt is. Alle delegaties worden om beurten per boot afgezet waarna ze worden ontvangen door onder anderen uitvoerend producent Sietse Bakker en de Rotterdamse songfestivalwethouder Said Kasmi. Ook burgemeester Ahmed Aboutaleb laat zich aan het begin van de ceremonie zien. Polen is daar dus niet bij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nederlandse Stefania dendert top 10 songfestival binnen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!