Danny Vera Beeld © ANP

Danny Vera tweede op alternatief songfestival

16 mei 2021 00:51

Danny Vera (43) is zaterdagavond tweede geworden op het 'Free European Song Contest' (Free ESC), een Duits alternatief voor het Eurovisiesongfestival. De zanger veroverde die plek met zijn hitnummer 'Roller Coaster', waarmee hij 94 punten binnenhaalde.

Het is de tweede keer dat Nederland op de tweede plek is beland op het alternatieve songfestival. Vorig jaar, tijdens de eerste editie, was het Ilse DeLange die als tweede eindigde. Het goud ging zaterdagavond naar Rea Garvey, die Ierland van een eerste plek verzekerde door 116 punten te scoren met zijn nummer 'The One'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Positieve coronatest-uitslag in songfestivaldelegatie

Zanger Milow, die uitkwam voor België, eindigde met 77 punten op de derde plek. De presentatie van het alternatieve songfestival was in handen van Conchita Wurst, de winnaar van het Eurovisiesongfestival van 2014.

Free ESC was vorig jaar eigenlijk als een eenmalig evenement bedoeld omdat toen het echte songfestival niet doorging vanwege corona. De show werd niet alleen in Duitsland, maar ook in Oostenrijk en Zwitserland uitgezonden. Grote man achter het initiatief is de bekende Duitse presentator en komiek Stefan Raab. Hij deed zelf in 2000 mee aan het songfestival en organiseerde jarenlang een vergelijkbare wedstrijd voor de zestien Duitse deelstaten, de Bundesvision Song Contest.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nederlandse Stefania dendert top 10 songfestival binnen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!