Bella Hadid Beeld © ANP

Israël haalt openlijk uit naar Bella Hadid om deelname protest

17 mei 2021 03:27

Israël heeft woedend gereageerd op de deelname van Bella Hadid (24) aan een pro-Palestijnse demonstratie in New York. Via het twitteraccount @Israel stelt de staat dat het supermodel zich zou moeten schamen voor haar uitspraken tijdens het protest. Anderen denken dat de accountbeheerders haar woorden, bewust of niet, verkeerd weergeven.

"Ga je schamen"

'Als beroemdheden als Bella Hadid ervoor gaan pleiten dat joden in zee moeten worden geworpen, dan pleiten ze voor de eliminatie van de joodse staat', was de boodschap op het Israëlische account, dat wordt beheerd door het Israëlische ministerie van buitenlandse zaken, zondag. 'Dit zou geen Israëlisch-Palestijns issue moeten zijn. Dit zou een menselijk issue moeten zijn. Ga je schamen.'

Onder de tweet ontstond discussie over de leus van Bella. Waar @Israel beweert dat zij 'gooi de joden in de zee' ("throw the jews in the sea") roept, stellen heel veel anderen dat de demonstranten scandeerden: "van de rivier tot de zee" ("from the river tot the sea"), als onderdeel van een slogan waarin die woorden gevolgd worden door "Palestina zal vrij zijn" ("Palestine will be free"). Het ministerie wordt in de comments veelvuldig beschuldigd van propaganda.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Broertje Gigi en Bella Hadid wil absoluut geen 'onnatuurlijke' vaccinatie

De in de VS geboren Bella heeft een Nederlandse moeder en een Palestijnse vader. Ze heeft zich de afgelopen week op social media vaak uitgesproken over het opgelaaide conflict in het Midden-Oosten. Tijdens de demonstratie in New York had ze een Palestijnse vlag bij zich en droeg een keffiyeh, een traditioneel Palestijns kledingstuk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gigi Hadid openhartig over bevalling: 'Zayn ving de baby op'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!