Matthew McConaughey Beeld © ANP

'Matthew McConaughey doet gooi naar gouverneurschap'

17 mei 2021 03:59

Matthew McConaughey (51) heeft oriënterende telefoongesprekken gevoerd over een mogelijk gouverneurschap van de staat Texas. Dat meldt de site Politico zondag.

"Beroemdheid betekent veel in dit land, en hij is niet een of andere C-acteur"

De acteur heeft afgelopen maanden in verschillende interviews laten weten open te staan voor een politieke carrière. Het was lang niet duidelijk hoe serieus hij daarover was, maar nu blijkt de 51-jarige, die is geboren en getogen in Texas, toch echt zijn kansen af te wegen. De gesprekken die hij had waren met verschillende 'invloedrijke mensen in de politieke kringen van Texas', aldus bronnen aan de site.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gouverneurskandidaat Caitlyn Jenner pleit voor grensmuur

Alhoewel verschillende politieke ingewijden tegenover Politico verklaren dat ze ze betwijfelen of McConaughey uiteindelijk echt zijn Hollywoodcarrière zou willen opgeven voor het gouverneurschap, laat een politiek strateeg weten dat het hem verbaasd dat de aspiraties van de acteur niet serieuzer worden genomen. "Beroemdheid betekent veel in dit land, en hij is niet een of andere C-acteur. Hij spreekt mensen aan."

McConaughey heeft nog niet aangegeven wat precies zijn politieke standpunten zijn, of zelfs voor welke partij hij mee zou doen aan de verkiezingen in Texas.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Caitlyn Jenner wil American Dream in ere herstellen met gouverneurschap

Caitlyn Jenner heeft soortgelijke plannen: zij wil de gouverneur van de staat Californië worden. Je bekijkt er alles over in onderstaande video.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!