Gordon Beeld © ANP

Gordon in België onder het mes voor gastric bypass

20 mei 2021 09:52

Gordon gaat volgende week onder het mes voor een gastric bypass. Niet vanwege zwaar overgewicht, maar om zijn suikerziekte onder controle te houden. Dat vertelde de 52-jarige in de Vlaamse talkshow 'De Cooke & Verhulst Show'.

"Er valt mee te leven, maar het is zo heftig bij mij"

Gordon kampt al een jaar of veertien met diabetes type 2. Omdat de presentator in Nederland niet terecht kan voor de operatie, wijkt hij nu uit naar België. "Dat is gewoon op en af, ik krijg het niet onder controle. Het schommelt echt heftig heen en weer", vertelt hij aan tafel bij Gert Verhulst en James Cooke.

Een gastric bypass, waarbij de maag wordt verkleind en het spijsverteringskanaal omgeleid, moet oplossing bieden. "Dit heeft puur met diabetes te maken. Het leven met suikerziekte... Er valt mee te leven, maar het is zo heftig bij mij."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gordon binnenkort ook in België te zien met nieuw programma

Omdat hij volgens Nederlandse artsen 'gezond' is, vindt de operatie plaats bij onze zuiderburen. "In Nederland kom je niet in aanmerking als je BMI onder 35 zit. In België wordt dat wel gedaan", aldus de zanger.

Gordon sprak in de talkshow ook nog over zijn verslaving. "Ik was een jaar helemaal clean, en ben dan een paar keer hervallen", vertelt hij eerlijk. "Een verslaving, daar kom je nooit meer vanaf. Dat is een ziekte. Je moet daarmee leren leven. Je moet je leven aanpassen, en dat is wat ik nu geprobeerd heb."

Gordon is geruchten zat: 'Ik ben écht clean'

04:58
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gordon naar ziekenhuis gebracht door te hoog suikergehalte

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!