Kendall Jenner Beeld © Getty Images

Kendall Jenner onder vuur door outfit in eigen Tequila-campagne

20 mei 2021 18:00

Kendall Jenner (25) kan in haar familie natuurlijk niet achterblijven met een eigen bizz, dus heeft ze een Tequila de markt op gebracht. Op Instagram promoot het model haar eigen drankje, maar de manier waarop ze dat doet valt niet bij iedereen in goede aarde.

"Koop alsjeblieft niet de Tequila van Kendall Jenner"

Om de tequila te promoten heeft ze een campagne geschoten op een agave-boerderij in Mexico. 'Wat een indrukwekkende ervaring heb ik tot nu toe, door te leren over deze prachtige plek, de prachtige cultuur en de prachtige mensen!', schrijft ze bij de beelden op Instagram. In de campagne komen ook een handjevol boeren voorbij, met typisch Mexicaanse haar- en kledingdracht. Ook Kendall heeft voor diezelfde stijl gekozen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kendall Jenner maakt YouTube-serie over mentale gezondheid

Maar critici beschuldigen haar nu van culturele toe-eigening. Volgens hen is het model respectloos richting de inheemse arbeiders door die outfit te dragen als een 'kostuum' voor de fotoshoot. Ondertussen stellen anderen dat ze op deze manier stereotypes in stand houdt en misvattingen verspreidt over de Mexicaanse cultuur, waarin lang niet iedereen er zo uit ziet.

Het lijkt erop dat het 25-jarige model de kritiek moeilijk kan verkroppen, want ze heeft de reacties onder haar Instagrampost uitgezet. Op Twitter gaat het ondertussen nog steeds los. Veel twitteraars sporen anderen aan de drank te boycotten. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Naakte inbreker bij Kendall Jenner krijgt straatverbod

Ook Caitlyn Jenner kon onlangs nog rekenen op kritiek, nu ze een gooi doet naar het gouverneurschap van Californië. Je bekijkt er alles over in onderstaande video. 

Caitlyn Jenner wil gouverneur van Californië worden

01:38

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!