Duncan Laurence Beeld © ANP

Duncan Laurence reageert emotioneel op coronabesmetting

20 mei 2021 16:54

Songfestivalwinnaar Duncan Laurence (27) heeft donderdagnamiddag gereageerd op zijn coronabesmetting. Eerder op de dag werd bekend dat hij positief is getest op het virus en daardoor niet kan optreden tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam Ahoy.

Zo schrijft hij in een emotioneel bericht op social media: 'Vandaag is een van de droevigste dagen van mijn leven. Dat ik zaterdag niet dat podium kan oplopen, voor jullie kan optreden, het publiek kan voelen én om het moment met jullie te vieren', begint Duncan zijn post. Ook laat de zanger weten dat hij zich nog nooit zo machteloos heeft gevoeld dan nu. 

Verder meldt Duncan dat hij - ondanks zijn besmetting - heel voorzichtig is geweest en nog altijd onderdeel zal blijven van de grote finale op zaterdag. Ook is hij iedereen dankbaar voor de momenten en ervaringen die hij eerder deze week al heeft opgedaan. 

De zanger benadrukt dat er gezocht wordt naar een alternatief voor het optreden. Hij is zaterdag alsnog te zien tijdens de finale, maar is niet fysiek aanwezig. 'Ik ben zo dankbaar voor de geweldige momenten die ik deze week heb gehad. Afgelopen dinsdag was het openen van de show een droom die uitkwam en toen ik de wereldwijde prijs voor 'Arcade' ontving, kon ik niet stoppen met glimlachen! Hoe bizar om nu zo in tranen te zijn. Het is droevig dat ik het nu vanuit mijn woonkamer moet kijken, maar in mijn hart ben ik daar, op het podium, waar het allemaal begon', sluit Duncan af. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan Laurence verrast met prijs voor 1 miljard streams Arcade

Eerder op de dag waren er ook al zorgen om presentatrice Edsilia Rombley. Maar volgens de NPO kan Edsilia vanavond gewoon de tweede halve finale van het songfestival presenteren. De omroep laat aan RTL Boulevard weten dat de presentatrice slechts 'zeer kort' in contact is geweest met Duncan. 

"De dagen dat Duncan in Ahoy was, was hij negatief getest. Verder zijn de artiesten in Ahoy - totdat zij on stage gaan - gescheiden van de hosts", luidt het statement. "Onze hosts worden regelmatig getest en nauwgezet gemonitord. Edsilia heeft opnieuw een test ondergaan met een negatieve uitslag." Ook zal ze de komende dagen regelmatig aanvullend getest worden.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!