Romy Monteiro Beeld © ANP

Romy Monteiro vervangt Duncan en deelt de 'douze points' uit

20 mei 2021 16:56

Romy Monteiro (28) vervangt Duncan Laurence (27) als de Nederlandse puntengever tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival. Dat heeft AVROTROS zojuist bekendgemaakt.

"Het voelt onder deze omstandigheden gek om heel enthousiast te reageren"

Duncan werd donderdag positief getest op het coronavirus en kan daardoor zaterdag niet de Nederlandse punten doorgeven in de finale. Hij zou dat eigenlijk live vanuit de zaal in Rotterdam Ahoy doen. De zanger kan ook niet meer optreden en het traditionele moment waarop de vorige winnaar de nieuwe kroont zal ook aan hem voorbij gaan.

"Het voelt onder deze omstandigheden gek om heel enthousiast te reageren", zegt Romy in een reactie. "Het is ontzettend vervelend voor Duncan dat hij dit niet meer kan doen en ik wens hem alle beterschap toe."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan Laurence reageert emotioneel op coronabesmetting

De presentatrice en musicalster vindt het desondanks een eer om de punten uit te delen. "De uitslag is zo’n spannend moment in de show voor alle landen en dat ik daar dan onderdeel van mag zijn vind ik heel bijzonder."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geen zorgen om Edsilia na contact Duncan: 'Negatief getest'

Het was al de vraag wie Duncan zou vervangen zaterdag tijdens de puntenverdeling. Buddy Vedder zag het ook wel zitten en oefende vanmiddag vast, tevergeefs, zijn douze points:

Buddy Vedder oefent alvast de puntenverdeling voor Eurovisiesongfestival

00:56

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!