Lady Gaga tijdens de inauguratie van Joe Biden Beeld © Getty Images

Lady Gaga open over verkrachting: 'Liet me zwanger op straat achter'

21 mei 2021 09:42

Lady Gaga (35) vertelt in de docuserie 'The Me You Can't See' over mentale gezondheid openhartig over haar eigen verleden. Zo doet ze onder andere uit de doeken dat ze op haar negentiende is verkracht door een man die haar 'zwanger achterliet op de hoek van de straat'.

"Ze stopten niet me te vragen mijn kleren uit te doen"

The Me You Can't See is een documentairereeks gemaakt door prins Harry en Oprah Winfrey, die ieder ook hun verhaal doen over hun eigen mentale problemen. Zo onthulde prins Harry in de eerste aflevering dat hij alcohol en drugs gebruikte als troostmiddel, om om te gaan met het overlijden van zijn moeder Diana.

In de serie vertelt de zangeres, die eigenlijk Stefani Germanotta heet, dat ze negentien jaar oud was toen ze een producer ontmoette die zei dat ze haar kleren uit moest doen. "Ik zei nee", zegt Lady Gaga daarover. "Ik ging weg en toen zeiden ze dat ze al mijn muziek gingen verbranden. Ze stopten niet me te vragen mijn kleren uit te doen. Ik bevroor en ik weet niet meer wat er toen gebeurde."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Prins Harry gebruikte alcohol en drugs als troost voor dood Diana

Lady Gaga voelde zich de weken daarna 'ziek': "Ik realiseerde me dat dat dezelfde pijn was die ik had toen iemand me verkrachtte en me zwanger achterliet op straat." De zangeres vertelt dat beide incidenten haar zowel fysiek als mentaal hebben geschaad en dat ze daar nog altijd last van ondervindt. "Ik had een psychose voor een aantal jaar. Ik was niet dezelfde vrouw. De manier waarop ik pijn voelde, was hetzelfde als toen ik werd verkracht. Ik heb zo veel MRI-scans gehad en nooit vonden ze wat, maar mijn lichaam herinnert zich wat er gebeurd is."

De zangeres kon zes goede maanden hebben. "Fantastische maanden zelfs, maar als ik dan getriggerd werd door één klein dingetje, kon ik me zo weer slecht voelen." Inmiddels heeft Lady Gaga zich, met veel hulp, kunnen herpakken. "Maar weet je waarom het niet goed is om jezelf pijn te doen? Omdat het ervoor zorgt dat je je nog slechter gaat voelen. Je denkt ook dat het helpt omdat je anderen laat zien dat je je slecht voelt, maar het is juist het tegenovergestelde."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Verdachten ontvoering honden van Lady Gaga opgepakt

Lady Gaga benadrukt dat ze haar verhaal niet vertelt voor zichzelf, om medelijden te krijgen. "Het is wel moeilijk om het te vertellen en ik schaam me er ook voor. Hoe leg ik uit aan mensen dat ik privileges heb, geld heb, kracht heb en ik me toch ellendig voel? Ik ben hier niet omdat ik medelijden wil. Het gaat goed met mij. Wat ik wil doen is mijn hart openen voor anderen, zodat ik ze kan helpen."

De trailer van The Me You Can't See zie je hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!