Beeld © ANP

Dave reageert op kritiek slingerend afval: 'Lag waar het hoort'

21 mei 2021 10:13

Een foto van kartonnen dozen die Dave Roelvink (27) als afval op straat heeft gezet, wordt vrijdag flink gedeeld op Twitter. Het gaat om dozen van de Richmond, die bij het Max Euweplein in Amsterdam liggen. Op het afval, dat over de hele straat ligt, staat de naam Dave Roelvink.

"Dave kan er niets aan doen als de gemeente niet goed haar werk doet"

Onder meer opiniemaker en journalist Sander Schimmelpenninck deelt de beelden. 'Deef Roelvink bestelde wat pauperdingen bij Richmond en drie keer raden wat hij met de dozen deed', schrijft hij. Andere mensen hebben uitgezocht wat er in de dozen zat. 'Misschien moet Dave Roelvink maar eens met zijn kont van zijn Breeze Khaki Velvet stoel ter waarde van 440 euro afkomen en die dozen eens netjes deponeren in de papierbak? Verwende generatie', schrijft iemand.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Dave Roelvink loopt stad en land af voor brievenbus: 'Krankzinnig'

Een woordvoerder van Roelvink laat desgevraagd weten dat de zoon van Dries Roelvink de dozen inderdaad op straat heeft gezet. "Het was vuilophaaldag", aldus de zegsman. "Dave kan er niets aan doen als de gemeente niet goed haar werk doet." Inmiddels heeft Dave zelf ook gereageerd op de berichten. "In Amsterdam leg je op donderdagavond je vuil op straat, zodat het op vrijdagochtend wordt opgehaald", zegt Dave duidelijk geïrriteerd. "Hier lag het en het is weggehaald", gaat hij verder in een video die hij op Instagram deelt. "We gaan weer over tot de orde van de dag."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!