Beeld © ANP

The Streamers stoppen: afscheidsconcert in De Kuip

24 mei 2021 10:00

Supergroep The Streamers houdt ermee op. De gelegenheidsformatie van achttien Nederlandse artiesten geeft zaterdag haar derde en laatste gratis livestreamconcert vanuit De Kuip in Rotterdam.

"Nu de zon weer gaat schijnen voelt het goed om het bandboek te sluiten"

The Streamers, bestaande uit onder anderen Rolf Sanchez, Maan, Typhoon, Thomas Acda en Paul de Munnik, wil stoppen op het hoogtepunt. "The Streamers heeft in de eerste maanden van dit jaar heel veel mensen blij gemaakt. Daar was het ons om te doen. Nu de zon weer gaat schijnen, de terrassen open mogen en wij weer voorzichtig nadenken over optredens met publiek, voelt het goed om het bandboek te sluiten", aldus Guus Meeuwis, die de band samen met Kraantje Pappie heeft opgericht.

De groep ontstond omdat live-optredens in coronatijd niet mogelijk waren. Hun eerste gratis digitale liveshow vond plaats vanuit het Amsterdamse Koninklijk Theater Carré. Daar keken ruim 1,2 miljoen mensen uit verschillende landen naar. Het tweede concert vond op Koningsdag plaats vanaf het terrein bij Paleis Noordeinde. Die show trok meer dan 2,5 miljoen digitale fans. "Dankzij het massale enthousiasme was deze tour magisch en onvergetelijk", zegt Meeuwis.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

André Hazes voegt zich bij The Streamers

De keuze om afscheid te nemen vanuit De Kuip was snel gemaakt, zegt Kraantje Pappie. "The Streamers zal de boeken ingaan als de grootste gelegenheidsband van ons land. Dan moet je afsluiten in een stadion! Het liefst één met een groot muzikaal verleden. Madonna, U2, Pink Floyd, The Rolling Stones en The Streamers. Ons verhaal is af. Maar we gaan nog een keer alles geven. Zaterdag volgt een nieuwe show waar mensen het nog lang over zullen hebben."

Net als de eerste twee shows is het optreden in De Kuip weer gratis te volgen en treden de artiesten belangeloos op. Bezoekers kunnen wel weer een donatie achterlaten in de 'fooienpot'. Kaarten voor de livestream zijn te bestellen via de website van The Streamers.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!