Beeld © ANP

Weinstein probeert uitlevering Californië weer uit te stellen

25 mei 2021 02:03

De advocaat van Harvey Weinstein (69) heeft maandag opnieuw een motie ingediend om de uitlevering van zijn cliënt aan de staat Californië uit te stellen. Het juridische team van de gevallen filmproducent stelt daarin dat het papierwerk van de aanklagers niet op orde is.

Op 30 april besloot een rechter dat Weinstein binnen dertig dagen zou moeten worden overgedragen aan een rechtbank in Los Angeles, waar de oud-filmmaker terecht moet staan voor elf gevallen van seksuele intimidatie en mishandeling van vijf vrouwen. Hij zit momenteel een gevangenisstraf van 23 jaar uit in New York voor andere seksuele delicten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harvey Weinstein opnieuw aangeklaagd wegens verkrachting

De advocaten van Weinstein vinden dat hij in New York moet blijven omdat de 69-jarige zou kampen met diverse gezondheidsproblemen. Toch besloten zij geen bezwaar te maken tegen de uitlevering bij gouverneur Cuomo. Volgens Variety gaf een van de advocaten eerder aan dat hij niet dacht dat dat zin had "gezien de huidige staat van de politiek in New York".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harvey Weinstein klaagt voormalig advocaat aan

De uitlevering is vanwege de coronacrisis al enige keren uitgesteld, maar de rechtbank in Los Angeles wil het proces niet langer uitstellen. Weinstein zou alleen tijdens de rechtszaak in Californië moeten verblijven; ongeacht de uitslag in die zaak moet hij na het proces eerst de rest van zijn straf in New York uitzitten. Hij komt daar op z'n vroegst in 2039, op z'n 87e, vrij.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!