Sietse Bakker Beeld © ANP

Sietse Bakker over coronabesmetting Duncan: 'Hoe kon dit gebeuren?'

25 mei 2021 09:56

De coronabesmettingen tijdens het Eurovisiesongfestival leverden Sietse Bakker (37), de uitvoerend producent van het evenement, flink wat kopzorgen op. In het bijzonder de besmetting van Duncan Laurence (27) kwam als een klap voor de producent. 'Ik blijf me afvragen: hoe heeft dit kunnen gebeuren?' aldus Sietse.

"Duncan had ook nog een leven buiten Ahoy"

Sinds 6 april werd om de dag iedereen in Ahoy getest. "We hebben het over zo'n 20.000 tests, waarvan er 20 positief zijn. Dat een van hen Duncan is, is en blijft ontzettend jammer." De zanger, die in 2019 het songfestival won en het evenement daardoor naar Nederland haalde, zat in tegenstelling tot de andere deelnemers van het songfestival niet permanent in Rotterdam, maar 'had ook nog een leven buiten Ahoy', aldus Bakker.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sietse Bakker sprak lang met teleurgestelde Ilse na College Tour

Door de positieve coronabesmetting kon Duncan bij de finale niet live optreden en werden repetitiebeelden vertoond. "Je gunt hem zo dat podium. We hebben er, samen met zijn team, alles aan gedaan om hem daar toch te laten shinen."

Sietse wilde vanaf het begin van de pandemie slechts één ding voor het Eurovisiesongfestival: het hoogst haalbare neerzetten. En dat is volgens de uitvoerend producent van het liedjesfestijn goed gelukt. "We hebben in alle opzichten het beste neergezet", vertelt hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit museum toont de outfits van presentatoren songfestival

De producent blikt opgelucht en trots terug. "We hebben iets gedaan wat de afgelopen maanden onmogelijk leek. Een grote show neerzetten mét publiek." Volgens hem geeft dat veel hoop voor de toekomst van evenementen en shows na corona. "Ik ben heel blij dat we iets hebben gecreëerd waar mensen blij van worden."

Om het af te leren, in onderstaande video zie je alle hoogtepunten van het spektakel in Rotterdam.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!