Bilal Wahib en Lil Kleine Beeld © ANP

Twitteraars: 'Lil' Kleine net zo fout als Bilal Wahib, oneerlijk'

25 mei 2021 17:26

Een pittige discussie op Twitter: veel mensen op het sociale medium vragen zich af waarom Bilal Wahib (22) twee maanden terug zo hard is aangepakt na zijn grensoverschrijdende 'grap' op Instagram, maar collega-artiest Lil' Kleine (26) de hand boven het hoofd wordt gehouden. Kleine zou afgelopen weekend zijn vriendin Jaimie Vaes (31) hebben mishandeld en heeft daar twee nachten voor in een Spaanse cel gezeten. Toch heeft dat incident vooralsnog weinig consequenties voor zijn carrière, waar die bij Bilal binnen luttele uren zo goed als voorbij was.

"Beiden zaten erg fout, maar Lil' Kleine veel meer"

Bilal raakte in maart in opspraak toen hij een minderjarige jongen live op Instagram uitdaagde zijn geslachtsdeel te laten zien. De acteur en zanger, die onder meer een televisieprogramma en platencontract in rook zag opgaan, gaf aan dat het om 'domme grap' ging 'waar hij ontzettend veel spijt van heeft'. Dat haalde weinig uit en als klap op de vuurpijl werd hij levenslang verbannen van het sociale medium. 

De vermeende geweldsincidenten van rapper Lil' Kleine tegen zijn vriendin Jaimie Vaes op Ibiza van afgelopen weekend, lijken vooralsnog geen vergelijkbare consequenties te hebben en dat maakt veel Twitteraars boos. Nu de rapper weer op vrije voeten is na zijn arrestatie, is het vooralsnog onduidelijk of de zaak een staartje krijgt. Top Notch, het platenlabel waar ook Lil' Kleine bij is aangesloten, reageert tot nu toe vrij koeltjes op het nieuws, tot woede van sommigen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Exclusieve foto's: Jaimie Vaes meldt zich bij rechtbank op Ibiza

'Toen Bilal Wahib iemand vroeg om zijn broek naar beneden te doen was de toon, en het verdere optreden tegen hem, veel harder', schrijft iemand daarover op Twitter. 'Waarom wordt Bilal Wahib zo hard gecanceld en gebeurt dat bij Lil' Kleine veel minder? Bij Bilal ging het om een enorm slechte grap en Lil' Kleine heeft letterlijk zijn vrouw geslagen. Beiden zaten erg fout, maar Lil' Kleine veel meer', meldt een ander.

Een tegengeluid is ook te horen. 'De zaak van Lil' Kleine is sowieso nog onduidelijk,' werpt iemand er tegenin. 'En daarnaast gaat het bij Bilal Wahib om het aanmoedigen van een minderjarige en om het geslacht te laten zien, dit was zeer duidelijk in een livestream. Dan moet men meteen reageren ja.'

Iemand anders tweet als reactie daarop: 'Dat was ook wat ik dacht toen ik de vergelijking las. Bij Bilal kon iedereen live meegenieten van de ellende. Hier is vooralsnog alleen een verhaal van hem tegen een verhaal van haar. Nog geen bewijs dus. Hoewel ik stiekem wel hoop dat hij heel hard wordt aangepakt.'

Hieronder nog meer tweets rond de discussie. 

Ook Rob Goossens vergeleek de twee incidenten maandagavond in RTL Boulevard. "Bij Bilal Wahib hebben we natuurlijk gezien dat het management niets van zich liet horen, zijn platencontract werd verscheurd en radiostations cancelden hem. Lil' Kleine zit bij hetzelfde management en platenlabel, maar het loopt deze keer toch even anders."

Hij vervolgde: "Het gekke is, je zou toch verwachten dat er nu enige imagoschade optreedt. En nu is wel zo dat Lil' Kleine een bepaalde reputatie heeft, maar alsnog zou dit de doodsteek kunnen zijn, en dat is het niet. Er waren allemaal BN'ers in dat hotel op het moment dat het gebeurde, en die lagen te slapen, maar niemand wil er iets over zeggen. Hij wordt gewoon beschermd, je zou bijna denken dat het ook met geld te maken heeft. Want Lil' Kleine is natuurlijk een tien keer zo grote artiest als Bilal Wahib." 

Peter R. de Vries bracht in diezelfde uitzending nog een nuance in het verhaal: "Ik vind dit wel een beetje ver gaan hoor. (...) We weten goed beschouwd niet wat er is gebeurd. Die vrouw (Jaimie, red.) zegt zelf ook in het filmpje: 'Ik kan ook heftig zijn, we hebben een explosieve relatie'. Je moet voorzichtig zijn om meteen partij daarin te trekken."

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter R. over zaak Lil' Kleine: 'Kan best een staartje krijgen'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!