Lil' Kleine Beeld © ANP

Vermeende mishandelingszaak Lil' Kleine geseponeerd

25 mei 2021 18:14

De Spaanse officier van justitie heeft de zaak van rapper Lil' Kleine geseponeerd. Dat bevestigt zijn advocate Nienke Hoogervorst desgevraagd aan persbureau ANP. De 26-jarige artiest zou zijn vriendin Jaimie Vaes op Ibiza hebben mishandeld.

De officier heeft de zaak geseponeerd omdat er niet genoeg bewijs is. Volgens Hoogervorst kan Jorik Scholten, zoals de rapper heet, het eiland daarmee 'verlaten of bezoeken wanneer hij wenst'. Hij was eerder al vrijgelaten door de Spaanse politie. Lil' Kleine werd zondagnacht aangehouden in een hotel, kort nadat de vermeende mishandeling had plaatsgevonden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zaak Lil' Kleine en Jaimie Vaes: alles wat we weten tot nu toe

Jaimie Vaes verscheen volgens RTL Boulevard die nacht onder de bulten en schrammen bij de receptie van het hotel. Daar werd de politie gebeld. Ze verklaarde volgens de lokale krant Periódico de Ibiza tegen de politie dat ze door Scholten was geslagen, maar dat ze daarbij geen ernstige verwondingen had opgelopen. Ook zou ze hebben verklaard dat de rapper haar smartphone had vernield.

Gemeld bij de rechtbank

Vandaag meldde Vaes zich bij de rechtbank op Ibiza, samen met vriendin Estelle Cruijff. Inmiddels zou ze weer in Nederland zijn.

Op beelden is te zien hoe Lil' Kleine na zijn vrijlating schijnbaar onbekommerd door is gegaan met vakantie vieren op het eiland:

ZIEN: Lil' Kleine geniet van vrijheid op strand Ibiza

01:06

Op sociale media roeren mensen zich inmiddels flink over de zaak. Ze zijn boos dat platenlabel TopNotch, hetzelfde label waar acteur Bilal Wahib werd weggestuurd toen hij de fout in ging, nu geen afstand neemt van Lil' Kleine. Anderen, onder wie Olcay Gulsen, die in haar jeugd veel te maken heeft gehad met huiselijk geweld, roepen Vaes op om voor zichzelf te kiezen en weg te gaan bij Kleine

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Twitteraars: 'Lil' Kleine net zo fout als Bilal Wahib, oneerlijk'

Bekijk ook: 'Lil Kleine moet misschien eens professionele hulp zoeken'

Bekijk ook: 'Lil Kleine moet misschien eens professionele hulp zoeken'

11:10

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!