Matthew Perry dacht dat hij stierf tijdens live-opnames Friends

28 mei 2021 07:54

Matthew Perry (51) doet een boekje open over de stress en paniek die hij kreeg tijdens de live-opnames van de televisieserie 'Friends'. De acteur, die van 1994 tot 2004 de rol van Chandler vertolkte, vond het oordeel van het publiek dat live bij de opnames mocht zijn erg spannend. "Ik dacht dat ik zou sterven als ze niet om mijn grapjes lachten", vertelt Perry in de 'Friends'-reünie.

"Niet erg gezond"

Chandler is in de populaire serie een van de personages die de meeste grapjes moet maken. "Maar soms dan sprak ik mijn tekst uit en moest het publiek niet lachen", aldus Matthew. Dan werd de acteur enorm zenuwachtig en raakte hij in paniek, vervolgt hij. "Niet erg gezond."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Friends-fans in spanning voor reünie: 'Wordt een walk down memory lane'

Een van zijn tegenspelers, Lisa Kudrow, is verbaasd door Perry's opmerking en merkt op dat het de eerste keer is dat hij dit vertelt aan de rest van de cast. "Zo voelde het echt, elke keer weer", antwoordt de acteur, die ook al vaker sprak over zijn drank- en drugsverslavingen in het verleden. In een eerder interview bekende hij al eens dat hij "weinig herinneringen heeft aan de seizoenen drie tot en met zes".

In de speciale reünie-aflevering, The One Where They Get Back Together, blikken Jennifer Aniston, David Schwimmer, Courteney Cox, Matt LeBlanc, Lisa Kudrow en Matthew Perry terug op hun tijd bij de succesvolle show. Ze halen herinneringen op, testen elkaars kennis van de show en gaan terug naar enkele memorabele sets. Ook laten ze zich voor een live-publiek interviewen door James Corden. Vrijdag is in Nederland de Friends-special te zien op SBS6.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!