Beeld © ANP

Angela de Jong tegen familie Hazes: 'Dit is waarom jullie uitgekotst worden'

28 mei 2021 14:27

Menig BN'er vreest de vlijmscherpe pen van 'AD'-columnist Angela de Jong (45). In haar nieuwste column komt ze wederom vilein uit de hoek. Nu André Hazes (27), moeder Rachel (51) en vriendin Sarah (25) na hun laatste persmoment worden uitgekotst - Angela's woorden - wil de journalist de Hazesjes wel uitleggen hoe dat zo is gekomen.

"Het persmomentje pakte helaas wat anders uit"

"Zielig hè, voor André Hazes en zijn vriendin Sarah van Soelen?" begint ze haar column. "Ze hadden zich zo verheugd op een paar leuke itempjes in de showrubrieken over hun verliefdheid, met daarbij wat gratis reclame voor moeder Rachel die sinds kort bijbeunt als theeschenkster in een winkelcentrum in Amstelveen (...) Maar het persmomentje pakte helaas wat anders uit."

Wie de reacties op social media een beetje bijhoudt, ziet dat dit vrolijke persmoment voor de nieuwe theetoko van Rachel niet het gewenste effect heeft. Het regent negatieve reacties. Angela voelt zich geroepen om de familie Hazes te vertellen waarom dat zo is. 

Het persmoment bekijk je hieronder terug. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André Hazes sluit moeder Rachel in de armen: 'Wat heb ik je gemist'

"Het zit hem in de ongeëvenaarde schaamteloosheid waarop jullie te werk gaan, jongens", concludeert Angela. "Echt, je moet niet onderschatten hoe het overkomt dat je daar nu staat te jubelen over je verliefdheid en het barbiepop-influencertje waar je naast mag lopen, terwijl je een paar maanden geleden nog van de daken schreeuwde hoe gelukkig je was met een ander."

Medelijden heeft de columnist niet met de gebeten hond. Daarentegen voelt ze wel voor Monique. Zij zit ondertussen thuis met hun zoon met wie André 'geen rekening houdt', aldus Angela. Ze verwijt de zanger vervolgens zijn publiek te onderschatten. "Geloof me, de ergste fout die je als artiest kunt maken." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André Hazes trots op moeder Rachel: 'Zo in de put gezeten'

Het publiek heeft de bullshit-tax bereikt, aldus Angela. Dat is volgens haar al zo sinds zijn kortstondige relatie met Bridget Maasland. "We trappen er niet meer in." Ook voor Rachel heeft Angela het nodige advies klaarliggen. Het gedoe met de beelden rondom de Hazes-documentaire, het verhaal over haar ontmaagding op haar vijftiende, het publiekelijk natrappen van haar dochter... Het is volgens Angela hoog tijd dat iemand Rachel tegen dat soort dingen beschermt.

De column van Angela de Jong kun je hier lezen. 

UPDATE: Inmiddels heeft Angela ook uitgelegd waarom ze de column geschreven heeft. Haar reactie is hier te lezen. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!