Marieke Elsinga Beeld © ANP

Marieke Elsinga stond door vorige baan 'jankend onder de douche'

28 mei 2021 17:48

Ze is nu in haar nopjes op radio en televisie, maar Marieke Elsinga (34) heeft ook mindere banen gehad. De presentatrice vertelt in een nieuwe aflevering van de podcast 'PodBast' over een dramatische baan die weliswaar flink wat knaken opleverde, maar haar slapeloze nachten gaf.

"Ik kreeg steeds meer vlekken in mijn nek"

Aan presentator Bastiaan Meijer vertelde Marieke dat ze, voordat ze in de mediawereld belandde, werkzaam was bij een bedrijf dat reisprogramma's maakt. Ze maakten bijvoorbeeld films over Dubai of Johannesburg om aan toeristen te laten zien waar je écht naartoe moet.

"Samen met een collega en de oprichtster van dat bedrijf vloog ik dan naar Dubai. Daar kenden wij bijna niemand en het was aan ons om bijna drie ton aan inkomsten binnen te halen. Ik voelde die druk en de stress om maar deals te halen. Allerlei restaurantjes en pretparken die wilden betalen om in die film te komen", legt ze uit over de wereld die haar steeds meer tegen begon te staan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marieke Elsinga: 'Met één simpele handeling zes kilo lichter'

"Ik kreeg steeds meer vlekken in mijn nek van het verkopen, het weg zijn van thuis en het altijd maar aan het werk zijn. Ik nam mezelf nog voor om het een jaar vol te houden. Dan had ik het voor mijn gevoel netjes gedaan, en dan zou ik weer lekker teruggaan naar Nederland."

Toch hield ze het dat jaar niet vol. Dat kwam vooral door een project in Antwerpen, waar ze in haar eentje naartoe werd gestuurd. Alleen 's weekends kwam ze thuis. En toen kwam hét dramatische 'GTST-moment', zoals ze het zelf noemt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marieke Elsinga heeft fluisterfobie: 'Vind ik zo naar'

"Op een gegeven moment stond ik te janken onder de douche, letterlijk. Toen dacht ik: morgen neem ik ontslag. Ik had het ook meteen opgeschreven in mijn dagboek, met een handdoek om mij heengeslagen en mijn haren nog nat. Heel theatraal. 'Ik wil het echt niet meer!' Ik schreef het ook op, zodat ik het een dag later niet zou nuanceren."

Inmiddels is Marieke helemaal in haar element, onder meer als jurylid bij I Can See Your Voice. Onlangs nam ze ons mee achter de schermen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!