Slag om de Schelde Beeld © ANP

Slag om de Schelde vanaf 5 juni eindelijk in de bioscopen

28 mei 2021 19:37

Het historische epos 'De Slag om de Schelde' is vanaf 5 juni eindelijk in de Nederlandse bioscopen te zien. Dat heeft distributeur September Film gemeld. De film zou in eerste instantie half december gaan draaien, maar toen moesten de bioscopen hun deuren sluiten.

"De film verdient een groot publiek"

De film van regisseur Matthijs van Heijningen vertelt het verhaal over de 'vergeten slag om de Schelde' die bekend staat als één van de belangrijkste en heftigste veldslagen in West-Europa en die een cruciale rol speelde in de bevrijding van Nederland. De hoofdrollen worden gespeeld door Gijs Blom, Susan Radder en Jamie Flatters. Het is met een budget van 14 miljoen euro de duurste Nederlandse film in vijftien jaar tijd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Slag om de Schelde gaat naar Netflix

"We hebben er allemaal lang op moeten wachten, maar we zijn blij dat we De Slag om de Schelde nu eindelijk naar het publiek kunnen brengen op de plek waar je de ultieme kijkervaring beleeft; in de bioscoopzaal", aldus Pim Hermeling van September Film. "De film verdient een groot publiek. Ook de bioscopen kijken er reikhalzend naar uit om alle filmliefhebbers weer te verwelkomen."

De film is vanaf 5 juni in een recordaantal van bijna tweehonderd zalen te zien.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!