Beeld © ANP

Duncan Laurence reageert op geruchten 'faken' coronabesmetting

31 mei 2021 09:23

Duncan Laurence (27) is flink ziek geweest door corona, maar voelt zich langzaam weer aan de beterende hand. Dat vertelde hij maandag in de ochtendshow Jan-Willem start op! van NPO Radio 2. Het was de eerste maal dat de zanger weer naar buiten trad sinds het Eurovisiesongfestival.

"Ik was hartstikke ziek"

"Ik ben inmiddels weer helemaal op de been, we gaan vandaag weer de studio in om te kijken wat ik kan doen", vertelde de zanger aan Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte. Zijn stem klonk nog steeds wat schor. "Ik was hartstikke ziek, we weten dat het een rotziekte kan zijn. Maar we hebben voor ergere dingen gestaan."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Duncan Laurence over opvolger Måneskin: 'Echte winnaars'

De winnaar van het songfestival in 2019 zat op de finaleavond thuis op de bank te kijken, vertelde hij: "Ik kreeg heel veel appjes, het is natuurlijk niet hetzelfde als wanneer je daar bent. Je leeft er twee jaar naar toe, en niet alleen jij, maar het hele land. Dus het voelde wel balen. Maar ik was blij met de opname en wat mijn team ervan gemaakt heeft."

Duncan ging ook in op de geruchten dat hij geen corona zou hebben maar vanwege faalangst verstek liet gaan op de finaleavond. "Als ik faalangst had gehad, was ik ook niet naar de repetitie gegaan", zei hij met klem. "Als ik last had gehad van faalangst, was ik daar open over geweest. Kijk maar naar mijn documentaire: ik vind het heel belangrijk om te praten over mentale gezondheid. Ik zou dat niet achterhouden. Maar mensen lullen altijd."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!