Beeld © NPO

Simone Kleinsma pakt kijkers in met nieuw programma: 'Prachtig!'

31 mei 2021 13:03

Simone Kleinsma (63) was gisteravond voor het eerst te zien met haar programma 'Klassiekers met Kleinsma'. De kijkcijfers? Een mooie 851.000 geïnteresseerde mensen, die thuis genoten van het nieuwe programma van één van Neerlands meest gewaardeerde artiesten. De kritieken zijn dan ook lovend.

"Wat een lief en mooi programma van Simone Kleinsma"

In het nieuwe programma ontvangt Simone Kleinsma iedere week één bekende artiest, die komt praten over mooie liedjes en werk waardoor ze geïnspireerd zijn. In de eerste aflevering was niet voor de zoveelste keer dezelfde bekende Nederlander te gast, maar de koningin van het Nederlandse cabaret: Brigitte Kaandorp. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Simone Kleinsma wordt vaak aangesproken op begraafplaats

Zo vertelde Brigitte dat ze in eerste instantie helemaal niet werd gestimuleerd bij het najagen van haar droom. "Wij kwamen gewoon uit Haarlem-Noord, en jij gaat niet op een toneel staan. Je gaat toch niet denken dat je iemand bent die mensen naar zich toe laat komen? Dat heeft heel lang geduurd! Maar ondertussen stond ik wel mensen aan het lachen te maken, te zingen en te doen."

Brigitte won ooit de Annie M.G. Schmidt-prijs, voor haar liedje 'Lente'. Simone verraste de cabaretière door het lied voor haar te zingen. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Simone Kleinsma en Paul de Leeuw komen met nieuw duet

Vooral kijkers thuis genoten ontzettend van het nieuwe programma van Simone. 'Wat een lief en mooi programma van Simone Kleinsma', schrijft iemand. Een ander noemt het programma 'een verademing'.

Cornald Maas blijkt ook groot fan te zijn van de nieuwe zondagavondshow. Hij genoot van Brigitte als gast. 'Voor bijna niemand meer bewondering dan voor de gevoelige, geestige, poehaloze en betrokken Brigitte Kaandorp.'

Hieronder zie je hoe Simone Kleinsma het nummer 'Lente', geschreven door Brigitte Kaandorp, ten gehore bracht.

De aflevering van Klassiekers met Kleinsma kijk je hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!