Rachel Hazes en Angela de Jong Beeld © ANP

Rachel Hazes reageert op 'haatcolumn' Angela de Jong

31 mei 2021 21:26

Rachel Hazes (51) heeft op social media gereageerd op de 'haatcolumn' van AD-columnist Angela de Jong (45). Rachel nodigt haar uit in haar theebar en wil haar graag eens een spiegel voorhouden.

"Probeer je eens te verdiepen in de medemens"

Zo schrijft ze op Instagram: 'Geachte Angela de Jong. Na talloze columns over mensen die er wel toe doen en bijna niemand is die er iets over wil zeggen, ga ik het nu voor mijn dierbaren, mezelf en de medemens opnemen', begint Rachel. 

Vervolgens nodigt Rachel Angela uit in haar nieuw geopende theebar in Amstelveen zodat ze met haar eigen ogen kan zien dat het niet 'bijbeunen', maar 'zwaar aanpoten' is. "We hebben 150 tot 200 formules, frisse thee tot zoete thee, helaas niks zuurs, maar dat heb jij ook niet nodig.' 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hierom schreef Angela de Jong 'haatcolumn' over Hazes-familie

Overigens laat Rachel ook weten dat ze alweer druk in de weer is voor een tweede theebar in Barcelona. 

Daarna wil ze Angela graag, net zoals ze zelf ook in haar column heeft gedaan, wat ongevraagd advies geven: 'Probeer je eens te verdiepen in de medemens voordat je dingen gaat tikken. Of iemand nou dik is of dun, opgespoten lippen heeft, LGBTI is, of als iemand lekker af en toe onder de zonnebank gaat: joh, op basis waarvan moet je daar dan een oordeel op vellen? Leven en laten leven.' 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angela de Jong vergelijkt Jan Kooijman met 'zielig egeltje'

Daarna wordt de reactie van Rachel bloedserieus. Ze denkt namelijk dat Angela niet doorheeft dat haar uitspraken een diepe impact op mensen kunnen hebben. 'Besef jij wel dat sommige mensen door pestgedrag en bepaalde uitspraken of stukjes die eigenlijk zeggen 'jij mag niet zijn zoals je bent', zelfmoord plegen? Indirect werk jij daar ook aan mee met al je zure kort-door-de-bocht-meningen over uiterlijkheden.' 

Rachel sluit af met het bericht dat ze Angela graag eens een spiegel zou willen voorhouden en dat de thee voor haar klaarstaat. Het hele bericht is hieronder nog eens te lezen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Katja Schuurman reageert op pittige column van Angela de Jong

Wat Angela precies in de betreffende 'haatcolumn' met als titel: 'Ik wil André, Sarah en Rachel best even uitleggen waarom Nederland ze uitkotst' schreef, is hier terug te lezen. 

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

RTL Boulevard was ook aanwezig bij de opening van Rachels theebar en sprak daar met André en Sarah. Hun eerste gezamenlijke interview zie je in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!