Jan Smit, Britney Spears en Danny de Munk Beeld © ANP

Deze celebs braken door toen ze nog (piep)jong waren

12 juni 2021 11:56

Vorige week zagen we in een spectaculaire finale van 'The Voice Kids' hoe de 12-jarige Emma uit Limburg het programma won. Volgens de coaches heeft ze een prachtige, muzikale carrière in het verschiet en gaan we nog veel van haar horen. Welke sterren braken net als zij door toen ze nog (piep)jong waren? Hieronder een lijst.

1. Jan Smit 

Presentator en volkszanger Jan Smit werd bekend toen hij pas 10 jaar oud was, toen de Volendamse band BZN een nummer wilde opnemen met een jong talent uit de omgeving. Samen brachten ze het nummer 'Mama' uit en dat werd een grote hit. Vanaf dat moment ging het als een speer en bracht Jan meerdere albums in binnen- én buitenland uit, voornamelijk in Duitsland. 

Op z'n 25ste bracht hij al een best hits-album uit en onlangs kwam nog een grote droom voor hem uit: hij presenteerde het Eurovisiesongfestival op eigen bodem, in Rotterdam. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Smit wil niet in over de top-pak het songfestival presenteren

2. Danny de Munk 

Danny de Munk kreeg op 12-jarige leeftijd de hoofdrol in de speelfilm Ciske de Rat. Het openingsnummer 'Ik voel me zo verdomd alleen' werd gelijk een nummer 1-hit in Nederland. Vanaf toen is het balletje gaan rollen en heeft hij in tientallen musicals en speelfilms gespeeld. 

Momenteel is Danny te zien als panellid in het populaire zangprogramma I Can See Your Voice bij RTL4. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Danny de Munk had zonder vrouw Jenny 'in de goot gelegen'

3. Britney Spears 

Ook internationaal gezien zijn er genoeg sterren als kind beroemd geworden. Zo ook Britney Spears, een van de bestverkopende artiesten wereldwijd. 

Britney bracht haar eerste album 'Baby One More Time' uit in 1999 en het was binnen een maand al twee keer platinum in de Verenigde Staten. Ze was pas 17 jaar toen ze in één klap een van de grootste sterren van het land werd. Later steeg het album ook in de buitenlandse ranglijsten en sindsdien is het het bestverkochte album van een tiener ooit. 

Haar laatste album stamt uit 2016. Momenteel houdt ze zich in de luwte met haar vriend Sam Asghari en is ze verwikkeld in een rechtszaak rondom het curatorschap van haar vader Jamie. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britney Spears: 'De documentaires over mij zijn hypocriet'

4. Kaj van der Voort

In 2007 werd Kaj op 11-jarige leeftijd lid van het kinderkoor Kinderen voor Kinderen. Hij zong toen het lied 'De liefste oma van de wereld', geschreven door cabaretière Claudia de Breij. 

Een paar jaar later startte Kaj met vier andere jongens de populaire boyband B-Brave. De band eindigde in 2013 als derde in het talentenjachtprogramma X-Factor. De band werd erg succesvol en Kaj trad op door heel Nederland, maar op 29 en 30 april 2017 vond dan toch het afscheidsconcert plaats. 

De inmiddels 24-jarige zanger is vervolgens solo verder gegaan en is momenteel gelukkig met zijn vriendin Moïse Trustfull, dochter van presentatrice Quinty Trustfull. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kaj van der Voort verrast jarige Moïse met bijzonder uitje

5. Justin Bieber

De Canadese superster Justin Bieber werd door Scooter Braun gespot op YouTube toen hij nog maar 13 jaar oud was. Twee jaar later bracht hij zijn eerste album 'My World' uit, met hulp van zanger Usher, en dit werd een wereldwijd succes. Kort daarop kwam ook zijn hit 'Baby' uit en dat was destijds zelfs de best bekeken video op YouTube. 

Inmiddels is hij getrouwd met Hailey Bieber en bracht hij in april van dit jaar nog een nieuwe ep uit met zes nummers. Opvallend: vroeger kwam Justin geregeld in het nieuws vanwege opstootjes, maar inmiddels is hij de rust zelve en gelooft hij heilig in god.

6. Holly Mae Brood

Actrice en presentatrice Holly Mae Brood is de dochter van Xandra Jansen en acteur en schilder Herman Brood. Vanaf haar zesde was ze al professioneel danseres. Zo was ze onder andere als achtergronddanser te zien bij het Junior Songfestival en bij Kinderen voor Kinderen. 

Onlangs was Holly nog te zien in het spannende RTL-programma De Verraders. Ook presenteert ze het nieuwe seizoen van Love Island

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Holly Mae Brood: 'Herman is mijn vader, niet mijn stiefvader'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!